Nebunie mare, monşer!

Vlădescu e nebun. M-am convins de asta când m-am trezit ieri de dimineaţă şi l-am auzit spunând la televizor că măsura pe care tocmai o luase el, cea cu creşterea TVA-ului, nu este bună pentru România şi, pe scurt, că această decizie a Guvernului ne va aduce la sapă de lemn. Am aşteptat în zadar ca cealaltă personalitate a lui Vlădescu s-o contrazică pe prima şi să spună că dimpotrivă, mărirea cu 5% a TVA-ului era ultima variantă.

Televiziunile mogulilor sunt nebune şi ele. Dar asta ştiam deja. După ce au urlat două luni că le luăm banii pensionarilor, acum s-au trezit în rahat şi ei, cu tot cu pensionari. S-au uitat în stânga şi-n dreapta şi şi-au zis: ”băi, ce proşti am fost! Nu puteam să-i lăsăm să scadă pensiile şi să ne vedem de preţurile noastre mici şi de salariile intacte, adică de la Intact?”. Acum, urlă că de ce a crescut TVA-ul. Păi, nu voi aţi vrut, mă, aşa? Mai au puţin i o să facă o campanie în care o să ceară scăderea pensiilor, aşa cum s-a promis. Parcă-i şi văd pe Badea şi Dana Grecu: ”e inadmisibil, domnule Boc, sunteţi un iresponsabil şi un mincinos! Aţi promis că scădeţi pensiile şi salariile bugetarilor şi nu v-aţi ţinut de cuvânt! Huooo! Jos Guvernul! Jos Băsescu, a minţit poporul cu măsuri de austeritate!”.

Noi suntem nebuni. Cu toţii. Să pui cruce economiei doar ca să-ţi salvezi mandatul mi se pare nebunie curată, la fel cum mi se pare şi decizia Curţii Constituţionale de a nu aproba o măsură pe care Guvernul o prezenta ca ultima scăpare din faliment, la fel cum mi se par şi ţipetele celor care nu voiau să scadă pensiile. Ei, uite că n-au scăzut doar pensiile. A crescut TVA-ul şi, astfel, au scăzut veniturile tuturor, raportate la preţurile mărite. Başca iminenta proliferare a banilor negri şi-a evaziunii fiscale, başca reducerea drastică a consumului într-o perioadă în care numai de asta nu aveam nevoie. Aşa vă convine, fraierilor?

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: