Negociere pentru introducerea sporurilor în salarii

Cele mai multe sporuri pe care le au cei 13.300 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor fi introduse în salariile de bază. Sorin Olaru, director de Resurse Umane la CE Oltenia, a spus că sindicatele agreează această propunere. „Intenţionăm să introducem o parte din sporuri în salarii, marea majoritate. Au agreat şi sindicatele. O să fie şi o nouă grilă de salarizare, care necesită un efort financiar. Va fi o negociere de durată, pentru că intenţionăm să schimbăm unele lucruri. Mai avem şi problema contribuţiilor care trebuie să apară în salarii, nu sub forma compensaţiilor, cum se întâmplă acum”, a spus Olaru la Tele 3.

Noul contract colectiv de muncă trebuie să intre în vigoare la 1 aprilie, dar deocamdată nu s-a trecut de discuţiile pe regulament. „Nu s-a clarificat regulamentul de negociere a noului Contract Colectiv de Muncă. Sunt reguli referitoare la cine negociază, cât durează o şedinţă de negociere, cine semnează procesele verbale, mai avem paşi de făcut”, a spus Olaru.

Acesta nu crede că schimbarea de la vârful Ministerului Energiei va schimba deciziile de până acum cu privire la majorarea fondului de salarii de la CE Oltenia în acest an. „Bugetul este cel care stabileşte dacă salariile sunt mărite sau nu. Dacă se aprobă în forma propusă, nu văd de ce ar fi probleme”, a spus Olaru. (A.A.) 

Vizualizări: 5,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: