Răsadurile se vând ca pâinea caldă.„Oamenii cumpără să pună în grădină, că sunt speriați de scumpiri”

Nici n-au ieșit bine pe piață, că răsadurile se vând ca pâinea caldă. Mulți gorjeni cumpără să planteze legumele în grădină sau solarii. Așa vor face economii și vor mânca produse mai sănătoase. “S-au scumpit toate legumele și oamenii cumpără mai multe răsaduri decât anii trecuți”, a spus un producător.

În Piața Centrală, din Târgu Jiu, e furnicar la orele dimineații mai ales lângă mesele cu răsaduri. Vânzările merg mai bine decât anii trecuți. „Am cumpărat câte 30 de fire de roșii, ardei și vinete. Punem într-un mic solar acasă. S-au scumpit toate legumele în piață, așa știm ce mâncăm, mâncăm de la noi. Muncim mai mult, dar e mai sănătos așa decât să luăm din comerț și să nu știm ce mâncăm”, a spus un bărbat. „Am cumpărat de toate. Am luat mai multe decât anul trecut. Pune soția în grădină să avem de toate că la cum se scumpesc legumele, nu știu unde se ajunge până la toamnă”, a spus un alt cumpărător.

Producătorii spun că vânzările merg mai bine față de alți ani. „Abia facem față comenzilor. Noi avem de toate: roșii de toate felurile, castraveți, ardei, vinete. Oamenii vin și cumpără. Am sesizat că au cumpărat mai multe decât anii trecuți. Avem clienți care acum cumpără dublu, fără 300 de fire de răsaduri nu pleacă de la noi. Au văzut că se scumpesc și legumele în piețe ca, de altfel, totul așa că vor să aibă la ei în solar, în grădină”, a spus Laurențiu Mălăescu, legumicultor din Bălești.

Un fir de răsad pornește de la 1,5 lei.

Vizualizări: 2,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: