Nelu Roșca, atac la deputatul Cristina Prună

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, s-a revoltat după ce a citit în presă că deputatul USR, Cristina Prună, l-a interpelat pe ministrul Energiei, cu privire la certificatele verzi pe care anumite companii sunt nevoite să le plătească pentru consumul tehnologic din carierele miniere, deși există o lege prin care acestea sunt scutite.

“Acum șapte luni, când am mers 8-10 lideri sindicali la Comisia de Industrii din Camera Deputaților, pentru a susține această lege, cei de la USR au avut o atitudine de haită, că tot timpul vrem scutiri. Am crezut că nu au înțeles despre ce este vorba. Am răbufnit atunci, cum vorbesc eu mai tare, și doamna Prună îmi spunea așa, de sus, ce faceți, ne amenințați?”, a povestit Nelu Roșca.

Deși în comisii au fost discuții contradictorii, legea a fost adoptată în plenul Camerei Deputaților fără voturi împotrivă și cu doar cinci abțineri.

Legea a fost adoptată în parlament încă de anul trecut, dar companii precum CE Oltenia, CET Govora sau CE Hunedoara plătesc în continuare milioane de euro anual, deoarece Ministerul Energiei nu a luat avizele necesare de la Comisia Europeană. “Care este stadiul discuțiilor purtate cu reprezentanții Comisiei Europene privind punerea în aplicare a Legii 220/2008, modificată anul trecut?”, este una din întrebările puse de Cristina Prună. (R.S.)

Vizualizări: 3,257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: