Prună (USR), interpelare legată de certificatele verzi

Deputatul USR, Cristina Prună, l-a interpelat pe ministrul Energiei, cu privire la certificatele verzi pe care anumite companii sunt nevoite să le plătească pentru consumul tehnologic din carierele miniere, deși există o lege prin care acestea sunt scutite.

Legea a fost adoptată în parlament încă de anul trecut, dar companii precum CE Oltenia, CET Govora sau CE Hunedoara plătesc în continuare milioane de euro anual, deoarece Ministerul Energiei nu a luat avizele necesare de la Comisia Europeană. “Care este stadiul discuțiilor purtate cu reprezentanții Comisiei Europene privind punerea în aplicare a Legii 220/2008, modificată anul trecut?”, este una din întrebările puse de Cristina Prună.

Deputatul vrea să știe și cât plătesc respectivele companii pentru certificatele verzi, doar pentru că ministerul nu și-a făcut treaba. Complexul Energetic Oltenia comunica în primăvară că trebuie să cumpere anual certificate verzi de șapte milioane de euro. Cristina Prună a făcut interpelarea pe 3 iunie, iar Ministerul Energiei încă nu a răspuns. (R.S.)

Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: