Nemulţumitului i se ia carul

Să se facă un partid al nemulţumiţilor din alte partide, zic. Sau al celor de care partidele sunt nemulţumite. Sunt cam tot ăia, de fapt. Dizidenţii lui peşte. Geoană, Orban, Preda, Voinescu... E uşor să critici, o spun toate semidoctele pe bloguri. O spun pentru că chiar aşa e. Eu însumi găsesc foarte comodă şi distractivă această activitate. Nu-mi place să fac, îmi place să comentez ce fac alţii. E drept, mă bazez şi pe faptul că cei mai mulţi oameni fac tâmpenii. Ete de asta e uşor să critici: pentru că lucrezi cu materialul clientului. Material nelimitat. Sigur că partidele fac tâmpenii, în special alea de la Putere. Dacă ar face lucruri bune, Doamne fereşte, ne-am desfiinţa noi, presa.

Dar cum s-ar descurca oare d'alde Geoană, Orban, Voinescu şi Preda în acelaşi partid? Geoană ar fi candidatul la alegeri (locale, prezidenţiale, nu contează), pentru că el e născut să conducă şi să fie ales. Voinescu să fie omul lor pentru Externe, că a crescut la Ploieşti, acest centru al diplomaţiei mondiale. Iar Preda pe partea economică. Nu ştiu dacă Preda se pricepe la ceva, dar cu ochelarii ăia i-ar sta bine contabil, că-i dau prestanţă de tocilar. În fine, mai rămâne Orban. Unde să-l punem pe Orban? Ştiu! La Cultură! Să se plimbe cu chitara prin ţară şi să cânte materia de IX – XII boboacelor. Şi apoi, după două ţuici, s-o ia pe arătură cu muzică populară porno.

De fapt, tocmai ăsta e paradoxul cu nemulţumiţii: nemulţumiţii nu ar exista dacă incompetenţii nu ar exista. O lume condusă pe bază de competenţă ar fi o lume din care nemulţumiţii prin natură s-ar simţi excluşi. Ar fi ca nişte infractori. Sau ar scrie la Dilema Veche texte plicticoase, ca pe vremea când intelectualii lui Băsescu erau mulţumiţi de idolul lor.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: