Nicio ofertă pentru Casa de Cultură din Târgu Jiu. „A fost tratată ca un pom de Crăciun”

„Casa de Cultură s-a transformat într-un pom de Crăciun la Târgu Jiu!” Este afirmaţia lichidatorului judiciar al imobilului. Emanoil Ciobanu susţine că această clădire ar trebui să ajungă în patrimoniul autorităţilor locale, să fie reabilitată şi folosită doar pentru activităţi social-culturale.

De când s-a pus lacătul pe sala de spectacole, nu prea intră multă lume în Casa de Cultură. Acolo mai funcţionează câteva firme, iar multe dintre ele nu au nicio legătură cu vreo activitate culturală. „Este nevoie de investiţii serioase. Imobilul nu a mai fost reabilitat de ani de zile, l-am ţinut într-o conservare din 2010. Dacă se implică autorităţile locale, e lăudabilă acţiunea dumnealor. A fost tratat ca un pom de Crăciun, cu baruri, fitness-uri, frizerii. Noi am încercat să păstrăm societăţile care au fost din motive strict comerciale ca să mai deschidă cineva uşa. Conservarea a fost aprobată prin funcţionare”, a declarat Emanoil Ciobanu.

Primăria Târgu Jiu a anunţat că are patru milioane de lei pentru a participa la licitaţie. Până acum, nimeni nu a depus vreo ofertă. „Sper, ca şi cetăţean al acestui oraş, să se reîntoarcă acolo unde îi este locul, la autorităţile locale care pot obţine finanţări şi să fie dedicată activităţilor social-culturale. Ar fi ideală variantă. Oricine poate cumpăra acest imobil. Legea nu distinge la vânzare să se facă numai către cineva. Eu nu pot comenta oferta. Decizia se ia de Adunarea Creditorilor. Orice ofertă va fi pusă în discuţia Adunării. Până acum, nu am nicio ofertă. Discuţii au fost, intenţia dumnealor de a prelua Casa de Cultură se ştie de mult”, a mai spus  Ciobanu.

Vizualizări: 442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: