Niciun comerciant de miei în piaţa Litovoi din Târgu Jiu

Autorităţile locale din Târgu Jiu au pregătit Piaţa Litovoi din Târgu Jiu pentru comercializarea mieilor însă, deşi ieri a fost prima zi în care puteau să-şi vândă animalele, niciun comerciant nu s-a prezentat. Pentru a atrage câţi mai mulţi comercianţi anul acesta în piaţă, autorităţile locale au renunţat la taxa de 7 lei pe cap de animal.

Ieri, 29 aprilie, a fost prima zi în care comercianţii gorjeni puteau să-şi vândă mieii în Piaţa Litovoi din municipiu. Chiar dacă spaţiul a fost pregătit din timp de autorităţi, niciun vânzător de animale nu a venit să-şi vândă marfa. „E devreme luni, de marţi după-amiază, miercuri, începe activitatea mai puternică. După câte am înţeles, a crescut numărul de fermieri, s-ar putea să fie mai mulţi, mieii o să fie mari pentru că Paştele este târziu, o să fie şi marfă destulă. Vorbim în jur de 25-30 care au fost până acum în fiecare an. Noi avem aici sursă de curent, sursă de apă, împrejmuire, cârlige pentru jupuit, pentru vânzare. Aşteptăm comercianţii”, a declarat Ion Năsărâmbă, şef sector Piaţa Centrală Târgu Jiu.

Autorităţile au renunţat la taxă

Pentru a atrage cât mai mulţi comercianţi de miei şi iezi, autorităţile locale au renunţat la taxa de 7 lei pe cap de animal, aşa cum stabiliseră iniţial. „Nu o să se mai ia taxa pentru sacrificarea şi comercializarea mieilor, acest lucru îi va ajuta pe comercianţi şi astfel sperăm să vină mai mulţi comercianţi din tot judeţul şi poate din alte judeţe. Va exista şi o concurenţă mai mare şi prin urmare sperăm să scadă preţurile şi să ajutăm şi cetăţenii. Domnul primar a propus renunţarea la taxă”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: