Niciun gorjean în carantină după vizita italianului bolnav. Câte probe au fost recoltate!

Rudele din România ale italianului de 71 de ani diagnosticat marți cu coronavirus au fost izolate de marți seara la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile. Este vorba de socrii bărbatului, care locuiesc în comuna Bîlteni din județul Gorj, acolo unde italianul a fost în vizită și și-a lăsat copilul pentru câeva zile, dar și vecini și alte rude.

Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au dus singure la spital în Târgu Jiu. Este vorba de un bărbat și o femeie, soț și soție, care au rămas la spital până la primele rezultate.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății Horațiu Moldovan a declarat la Digi24 că au fost prelevate 12 probe din zona în care s-a realizat ancheta epidemiologică, în Gorj, ulterior fiind trimise la Spitalul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti.

“Dacă vom avea pacienți contaminați, aceștia vor trebui internați și tratați în spitalul de boli infecțioase", a precizat acesta.

La Gorj, italianul a fost la socrii în Peșteana, comuna Bîlteni, dar și la Târgu Jiu unde are un apartament, la Primăria Drăguțești unde a plătit impozitele, la Slivilești unde a participat la o partidă de vânătoare. Mai mult, s-a întâlnit cu diverși oameni de afaceri.

Prefectul județului Dolj, Dan Purcărescu, a anunțat că italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact cu cel puțin 50 de oameni, iar autoritățile încearcă acum să îi identifice. Şi angajaţii aeroportului, ai firmei de de la care italianul și-a închiriat o maşină, cât şi echipajul din avion sunt identificaţi pentru a fi testaţi. La fel și călătorii care au stat lângă acesta în avion atât la sosire, cât și la plecare.

Italianul în vârstă de 71 de ani este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini.

Vizualizări: 1,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: