Ninge la munte, vreme urâtă în rest

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme rea, un cod galben urmat de unul portocaliu.

Codul galben este valabil până pe 18 martie, ora 06:00. În intervalul menționat, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25-35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40-70 l/mp.

La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55-65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

Codul portocaliu este la munte pe 17 martie, până la ora 23:00. Fenomene vizate sunt intensificări susținute ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90-110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: