Noi amenzi după explozia de la Hurezani. Ancheta continuă!

Societatea OMV Petrom a fost amendată de inspectorii de muncă gorjeni, după incidentul de acum șase luni de la Hurezani, când a avut loc o explozie la o conductă a unei staţii de pompare gaze. Este deja pentru a doua oară când Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj aplică sancţiuni în acest dosar, iar ancheta încă nu a fost finalizată.  

Societatea OMV Petrom, care în acest caz a avut calitate de beneficiar al conductei de gaze, a fost sancţionată cu patru amenzi în sumă totală de 17.500 de lei, pentru mai multe neconformităţi constatate în timpul cercetărilor. „Neregulile sancţionate de inspectorii de muncă s-au aplicat pentru depăşirea cu doi ani a duratei normale de utilizare a conductei de gaze, funcţionarea necorespunzătoare a robineţilor în momentul închiderii conductei după producerea evenimentului din cauza mentenanţei deficitare; necompletarea rapoartelor de funcţionare a echipamentelor de muncă, neraportarea de către operatorul staţiei de reglare şi măsură Hurezani a incidentului către superiorul ierarhic sau dispecerat şi necunoaşterea şi neaplicarea de către acesta a măsurilor prevăzute în planul de prevenire şi protecţie în caz de pericol iminent”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

În luna mai, inspectorii de muncă au aplicat sancţiuni în cuantum de 21.000 de lei, tot în urma unor constatări preliminare în dosarul de cercetare al exploziei de la Hurezani. O sancţiune a fost aplicată firmei de pază, pentru „neasigurarea cadrului necesar pentru lucrul în condiţii de izolare”. Cea de-a doua amendă a fost dată unei firme care desfăşoară activitate în zonă, pentru lipsa unor autorizări din partea Insemex Petroşani. 

Opt maşini au fost distruse în totalitate de explozia uriaşă care a avut loc la începutul anului la un colector de gaze din Hurezani. În incendiu a ars şi sediul Transgaz din localitate. În acest caz, şi Poliţia a deschis o anchetă în care face cercetări pentru vătămare corporală, distrugere şi nerespectarea normelor de securitate şi sănătate a muncii. Rezultatele anchetei nu au fost prezentate încă.

Vizualizări: 783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: