Noi cazuri de Covid în școli, o mie de profesori vaccinați

Aproximativ o mie de cadre didactice din județul Gorj s-au imunizat împotriva Covid-19, dintr-un număr total de circa patru mii. ”În privința vaccinării cadrelor didactice, avem 1.538 de profesori înscriși pe platformă la data la care vorbim. Avem programați un număr de 1.276 de profesori. Cei care s-au vaccinat până acum sunt 1.033. Stăm rezonabil la acest capitol”, a spus Dana Constantinescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

La nivelul județului Gorj sunt 26 de cadre didactice, personal nedidactic și auxiliar care s-au contaminat cu noul coronavirus.

Au apărut și cazuri noi printre elevi. ”Avem la Școala Gimnazială Sfântul Nicolae un elev confirmat cu coronavirus. De asemenea, mai avem la Liceul Tehnologic Baia de Fier un alt elev și încă unul la Școala Gimnazială Nr. 1 din Negomir”, a spus Dana Constantinescu.

În privința testelor rapide efectuate în școli, șefa ISJ spune că au fost făcute 61 la elevi și 65 la personalul didactic, nedidactic și auxiliar.

O asociație neguvernamentală a donat sute de combinezoane pentru persoanele care aplica testele în școli. ”Am primit o donație de la o asociație, fiind vorba despre 750 de combinezoane sterile pentru cei care efectuează testele în unitățile școlare”, a  mai afirmat Constantinescu, fiind vorba de fundația Altex.

Vizualizări: 1,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: