Nu va afla niciodată de ce i-a murit mama

Un gorjean se luptă cu morile de vânt, dorind să afle cauzele morții mamei sale. Constanța Dănescu a decedat în urmă cu cinci luni la spitalul din Târgu-Cărbunești, iar familia a cerut atunci efectuarea unei necropsii, lucru care nu s-a întâmplat. Băiatul femeii a făcut și o plângere la poliție în speranța că măcar oamenii legii vor face lumină în acest caz și vinovații de moartea mamei sale vor fi trași la răspundere. Fără autopsie, este greu de crezut.

Constanța Dănescu avea 62 de ani și se știa cu probleme la fiere. La jumătatea lunii octombrie s-a trezit dintr-o dată că nu mai poate să bea apă.

Și-a făcut un set de analize și a fost direcționată către Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu pentru a fi suspusă unei intervenții chirurgicale. ”Mama mea avea probleme la fiere și a tot amânat operația. Nu a mai putut bea apa, și-a făcut niște analize și ni s-a spus că trebuie operată de urgență. A fost pacienta medicului Claudiu Soare, care în loc să o bage în operație urgent a cerut test Covid. Mama a avut telefonul la ea încărcat și i l-au închis. Trei zile nu am știut nimic de ea și apoi a primit sora mea un telefon să ne spună că mama a fost transferată în comă la Târgu-Cărbunești, că are Covid. Nu au operat-o că au așteptat după test și nici nu i-au făcut nimic din ce am văzut în foile de observație”, povestește Mircea Dănescu.

Femeia a ieșit din comă și a părut să-și revină, însă a decedat după câteva zile în urma unui infarct. ”Am luat legătura cu cei de la Târgu-Cărbunești, care nu își explică ce s-a întâmplat. Mama și-a revenit din comă, chiar mi-a povestit un medic moldovean de acolo că a plimbat-o prin salon și a doua zi a făcut infarct. I-am dus la Târgu-Cărbunești zilnic medicamente, o fiolă care costa 800 de lei, crezând că va scăpa. Și medicii au rămas șocați de ce s-a întâmplat. Ceva s-a întâmplat la Târgu-Jiu, unde a fost ținută degeaba trei zile, deși trebuia operată urgent. Nu înțeleg de ce i-a fost închis telefonul, la Târgu-Jiu nimeni nu a vorbit cu noi, iar la Târgu-Cărbunești ne răspundeau numai cu nervi”, a mai spus Mircea Dănescu.

Fiul femeii a cerut atunci efectuarea unei necropsii pentru a ști cu exactitate cauzele care au dus la decesul mamei sale. A făcut chiar și o plângere la poliție. ”Noi am cerut să i se facă autopsie, dar nu au vrut. Au refuzat categoric. Am făcut plângere la poliție împotriva medicului Claudiu Soare care a ținut-o 3 zile degeaba așteptând testul Covid. Poate dacă era operată la timp mai avea vreo șansă. Nu avea simptome de Covid. Am depus plângere, am dat declarații și am tot fost la poliție să mă interesez ce este cu dosarul, dacă s-a trimis mai departe și îmi spun că polițistul care se ocupă de caz e în concediu. Polițistul mi-a dat dreptate atunci și mi-a spus că au mai avut cazuri de acest gen. Vreau doar să aflu de ce a murit mama mea și cei vinovați să plătească”, mai spus Mircea Dănescu.

Vizualizări: 4,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: