Noi companii în piața de energie

23 de noi companii au intrat în luna aprilie 2017 pe piețele administrate OPCOM. La sfârșitul lunii aprilie, la Piaţa pentru Ziua Următoare erau înregistrați 347 de participanți, la Piața Intrazilnică erau înscriși 117 participanți, la Piața Centralizată a Contractelor Bilaterale de energie electrică-modalitatea de tranzacţionare PCCB-LE erau înregistraţi 351 de participanţi, la Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale de energie electrică-modalitatea de tranzacţionare PCCB-NC erau înregistraţi 181 de participanţi, la Piaţa Centralizată cu negociere dublă continuă a Contractelor Bilaterale de energie electrică (PC-OTC) în registrul de tranzacţionare figurau 99 de companii, la Piaţa Centralizată pentru Serviciul Universal erau înregistraţi 31 de participanţi, iar la Piaţa de energie electrică pentru clienţii finali mari (PMC) era înregistrat un participant. 

Pe Piaţa Certificatelor Verzi erau înscrişi 939 de participanţi la 30 aprilie, în timp ce pe Platforma de Tranzacţionare a Certificatelor de Emisii de gaze cu efect de seră (PTCE) 11 societăţi figurau ca participanţi înregistraţi. La sfârşitul lunii aprilie, 14 societăţi figurau ca participanţi înregistraţi la Piaţa Centralizată de Gaze Naturale.

Pentru ziua de livrare 05 mai 2017 s-a înregistrat un nou record de participare pe PZU: 247 companii care au introdus cel putin o oferta si au stabilit tranzactii, reprezentand cota maxima de interes manifestat de participanti de la lansarea mecanismului, arată un comunicat OPCOM. (A.A.)

Vizualizări: 799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: