Gorjul, campion național la insolvențe

Un nou record negativ pentru județul Gorj. Potrivit datelor Oficiului Naţional al Re­gistrului Comerţului, Gorjul este județul cu cea mai mare creștere a numărului de insolvențe pe primele trei luni ale anului în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, respectiv cu procentaj de creștere de 64,29%. Asta în condițiile în care la nivel național numărul de insolvențe a fost în scădere cu 16,14%.

În cifre absolute, în primul trimestru al anului au intrat în insolvență 1.932 de firme la nivel național. Pe sectoare de activitate, scăderi importante ale numărului de insolvențe au fost consemnate în zona de sănătate şi asistenţă socială (-57,14%), tranzacţii imobiliare (-48,94%) şi în intermedieri financiare şi asigurări  (-40%). În schimb, în alte activităţi de servicii numărul insolvenţelor a crescut cu 30%, iar în sectorul hoteluri şi restaurante creşterea a fost de  6,9%.

Anul trecut au intrat în insolvenţă în total 8.000 de companii, cu un nivel cu­mulat al businessului de 12,2 mld. lei în 2015 (ultimul an pentru care există date publice), arată datele de la Registrul Comerţului.

Gorjul a mai consemnat un record negativ din punct de vedere economic, fiind singurul județ din țară care a raportat anul trecut mai multe concedieri decât angajări. (A.A.)

Vizualizări: 753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: