CE Oltenia analizează redeschiderea unui perimetru minier

Conducerea CE Oltenia va analiza posibilitatea redeschiderii perimetrului minier de la Bustuchin. „Nu avem după ce bea apă și deschidem perimetre. Mai bine redeschidem Peșteana Sud”, au reacționat sindicaliștii.

Managerul CE Oltenia spune că va analiza redeschiderea perimetrului minier de la Bustuchin. „Perimetrul Seciuri nu se mai poate redeschide. Studiem, dar la nivel de studiu, evaluări, ce ar însemna ca în viitorii 2-3 ani să luăm în calcul utilizarea rezervei de la Bustuchin. Dar ar asta nu înseamnă că vine mâine cineva și redeschide Bustuchiniul. Este vorba de evaluarea posibilității deschiderii în următorii ani a exploatării de cărbune de la Bustuchin pentru care noi avem licență de exploatare”, a declarat Sorinel Boza.

Șeful CE Oltenia a spus că această evaluare va dura 3-4 luni și că este făcută de un institut de proiectări. Perimetrul minier Bustuchin este situat în bazinul carbonifer Gilort-Amaradia, pe teritoriul comunelor Bustuchin, Roşia de Amaradia şi Prigoria.

Pîrvulescu: Nu avem după ce bea apă și deschidem perimetre!    

Sindicaliștii spun că sunt perimetre mult mai fiabile care merită a fi redeschise. „E mai eficient să deschisă Peșteana Sud, că este lângă Termo Turceni, ca probabilitate și ca și costuri. Noi vorbim de redeschideri și nu avem oameni să funcționăm nici cu ce avem acum. Bustuchinul este peste drum de Seciuri. Sunt cariere proiectate. Sunt cariere proiectate foarte mari pe care trebuia să le aibă Peșteana, Valea cu Apă, cariera Fărcășești, dar aici trebuie investiții extraordinare. Nu avem după ce bea apă și deschidem perimetre. N-avem grijă de perimetrele pe care le avem în funcțiune”, a spus Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Vizualizări: 3,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: