Noi discuții despre o posibilă insolvență a CE Oltenia. update: Replica

Companii foarte mari, de interes strategic, vor intra în insolvenţă, în perioada următoare, anticipează Nicoleta Munteanu, Partener Euro Insol, menţionând că, din declaraţiile financiare depuse de societăţi la Ministerul Finanţelor, rezultă că într-o astfel de situaţie se află Tarom, Poşta Română şi Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia).
Domnia sa a declarat ieri: "Cu toate că în ultima perioadă numărul procedurilor de insolvenţă în rândul companiilor foarte mici a fost în scădere, am observat că la polul opus, a cres­cut numărul insolvenţelor companiilor mari, care sunt foarte importante pentru economia naţională, unele dintre ele fiind de interes strategic naţional - Hidroelectrica, Elcen, Radet, CET Govora, Hidroserv. Sunt companii importante din punct de vedere al intereselor de securitate ale unui stat. Astfel de companii mari sunt în insolvenţă întrucât trăim într-o perioa­dă în care lucrurile se întâmplă cu o repeziciune fantastică şi ne confruntăm din ce în ce mai mult cu provocări noi, cu grade de dificultate din ce în ce mai mari. Vrem, nu vrem, în perioada următoare vom vedea şi companii foarte mari, de interes strategic chiar, care vor intra în insolvenţă. Este vorba despre Tarom, Poşta Română şi Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia), potrivit situaţiilor financiare depuse de acestea la Ministerul Finanţelor".

Continuarea AICI.

update: Complexul Energetic Oltenia a postat pe site următorul punct de vedere:

NUMELE COMPLEXULUI ENERGETIC OLTENIA NU POATE FI ASOCIAT CU INSOLVENTA

In cadrul conferintei cu tema CODUL INSOLVENTEI – EDITIA A V-A organizata de Grupul de Presa Bursa, a fost facuta urmatoarea declaratie, de catre Nicoleta Munteanu – partener EURO INSOL: “in perioada urmatoare vom vedea si companii foarte mari, de interes strategic chiar, care vor intra in insolventa. Este vorba despre Tarom, Posta Romana si Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia), potrivit situatiilor financiare depuse de acestea la Ministerul Finantelor”.

Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea ca ultima situatie financiara depusa la Ministerul Finantelor de catre Complexul Energetic Oltenia a fost cea aferenta primelor 6 luni 2017, respectand prevederile legale de transparenta si raportare.
Conform raportului care se regaseste postat pe site-ul www.ceoltenia.ro, compania a inregistrat la 6 luni 2017 aprox. 325 milioane lei profit, zero datorii restante fata de bugetul consolidat al statului si a achitat toate obligatiile financiare catre furnizori si institutiile bancare, conform prevederilor contractuale.

In urma prezentarii catre institutiile bancare a activitatii companiei, respectiv a rezultatelor financiare inregistrate la sase si la noua luni 2017, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a trecut din categoria de performanta financiara D in categoria de performanta financiara A.

Complexul Energetic Oltenia va incheia anul 2017 cu un profit estimat de cca 200 milioane lei. Inclusiv pentru ianuarie 2018, compania estimeaza un profit de peste 44 milioane lei.

Vizualizări: 4,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: