Iancu se pregăteşte de Groenlanda

Bibliotecarul din Valea Jiului, Avram Iancu, a reuşit să încheie cu bine şi cea de-a doua etapă din traseul pe care l-a început de la Sulina în septembrie pentru a ajunge la Istanbul toamna aceasta. Cu sute de kilometri la activ înotaţi în toată această perioadă pe litoralul Mării Negre, sportivul a anunţat la sfârşitul săptămânii că etapa parcursă în Bulgaria a fost „boierie”, de acum încolo urmând greul cursei în care s-a angajat de unul singur.

„În această dimineaţă, pornim spre graniţa cu Turcia. Mai sunt doar 6 km de înot şi părăsesc apele teritoriale ale Bulgariei. Plecăm în necunoscut! Nu ştim ce semnal vom avea, cât de bun va fi netul etc. Şi noul şofer, prietenul Elvir Aslan, va avea o zi grea cu vreo 300 km parcurşi. De azi am echipat caiacul cu tot ce înseamnă supravieţuire. Joncţiunea cu maşina este incertă. S-a dus boieria cu funcţiunile facile din Bulgaria”, a anunţat Iancu înainte de a ieşi din Bulgaria şi, implicit, din UE. 

Pentru toţi cei care îl susţin, el a lăsat să se înţeleagă faptul că are deja pregătit un nou proiect inedit. „De curând am primit o provocare inedită din partea celor de la Ariston. Am acceptat imediat! Oricum mă antrenam pentru înotul din Marea Neagră. În plus, misiunea Ariston, de a duce confortul acolo unde pare imposibil de atins, este fantastică: în inima Groenlandei au construit o adevărată casă! Tu ce faci pentru a ieşi din zona ta de confort? Foarte curând am să-ţi arăt ce am făcut eu”, a transmis sportivul. (G.I.)

Vizualizări: 953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: