Noi explicaţii în cazul copilului mort în spital

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj reacţionează după acuzaţiile tatălui copilului mort pe patul de spital în Bucureşti. Medicii sunt învinuiţi că nu l-ar fi resuscitat pe micuţ. În plus, mai spunea tatăl copilului, echipajul ar fi ajuns abia după 18 minute după ce a anunţat urgenţa.

Claudiu Constantinescu, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a explicat că micuţul a fost luat de acasă pe 4 februarie, dimineaţa, şi dus la spital. De acolo, Ambulanţa a fost solicitată să-l transporte la heliport, unde urma să ajungă un elicopter SMURD.

„Echipajul a făcut 7-8 minute până la domiciliul copilului din momentul în care i s-a repartizat solicitarea. A fost preluat de la domiciliu de către echipajul Ambulanţei, în dimineaţa de 4 februarie. A fost preluat de la ATI pentru a fi dus la elicopter. Copilul, în stare de somnolenţă, afebrilă, pe toată perioada în care noi am avut contact cu el, a fost transferat în stare stabilă până la elicopter. În momentul preluării de către echipajul de la elicopter, saturaţia acestuia, care varia oarecum, a scăzut. Ei au luat decizia să-l intubeze”, a explicat directorul medical al SJA Gorj.

„Copilul meu a stat în stop cardio-respirator şase minute, deoarece medicul de pe salvare nu a fost echipat cum trebuie şi nu a ştiut să-i facă masaj cardiac! I-au administrat tot felul de supozitoare, de diazepame, i-au terminat inima, la un copil de un an şi patru luni. Am ajuns cu el în pediatrie, n-au ştiut ce să-i facă, mi l-au dus la terapie intensivă, i-au băgat iar diazepame. Nu i-au făcut absolut nimic de la ora 10 până la 14.30, când a venit elicopterul”, a fost acuzaţia tatălui.

Medicii se scuză. Spun că nu era nevoie de resuscitare, pentru că micuţul nu intrase în stop cardio-respirator. „Dacă s-ar fi impus o resuscitare, s-ar fi procedat la aceasta şi oricum nu se putea transfera în condiţiile acestea”, a mai spus Constantinescu.

Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: