Note mărite după contestaţii

Peste jumătate din notele contestate de elevii din Gorj, la Evaluarea Naţională, au fost mărite, în urma recorectării lucrărilor. Cea mai mare diferenţă de punctaj s-a înregistrat în cazul unei eleve de Şcoala Gimnazială Groşerea, din comuna Aninoasa. Izabela a fost notată cu 5,80 la Limba şi Literatura Română, iar după contestaţie a primit 7,25.

Tot în mediul rural, un elev de la Sîmbotin – Schela şi-a mărit nota la Română cu 1,30 puncte, ajungând de la 7,90 la 9,20. Au fost şi elevi care au contestat ambele note de la Evaluare şi au avut de câştigat. Astfel, un elev de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu şi-a mărit nota la Română de la 8,10 la 9,30, iar la Matematică a fost punctat cu 7,65, după ce iniţial fusese notat cu 6,30. Alte peste 100 de lucrări au fost notate cu punctaj mai mic.

În total, în Gorj au fost depuse 398 de contestaţii. Două eleve de la „Tudor” au încercat să obţină media 10 la Evaluare, după ce au contestat notele de 9,80 primite la Română, însă au primit doar 0,10 puncte în plus, rămânând astfel cu a treia medie pe judeţ, de 9,95. Doar un singur elev a obţinut în acest an media 10, fiind vorba de olimpicul Alexandru-Ştefan Işfan, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Vizualizări: 2,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: