Noul Bugatti Centodieci, cea mai scumpă maşină din lume

Cea mai scumpă maşină din lume a fost prezentată de cei de la Bugatti la Pebble Beach, locaţia din California fiind un loc de atracţie pentru zeci de milionari care pot completa cu uşurinţă lista de precomenzi.

Bugatti a lansat în California cel mai nou model al companiei, Bugatti Centodieci, care va costa nu mai puţin de 9 milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpă maşină din lume.

În acest an s-a putut vedea la Geneva cea mai scumpă maşină nouă din lume, aceasta fiind prezentată recent şi la Pebble Beach, fiind o nouă interpretare a modelului Chiron care se numeşte Bugatti Centodieci.

În italiană acest termen înseamnă numărul 110, o referinţă la cei 110 ani de istorie pe care Bugatti îi marchează în acest an. Automobilul a fost realizat şi pentru a aduce un tribut modelului EB110, o legendă care a fost numită la începutul anilor ’90 – prima maşină super sport din epoca modernă.

Noul Centodieci este realizat stilistic cu inspiraţie de la modelul EB110. Modelul a primit o caroserie complet nouă şi o grilă de radiator micşorată în dimensiuni. Numeroase prize de aer, precum şi cele cinci găuri specifice laterale prin care curenţii intră spre motor, toate ne amintesc de supercarul retro.

Noi sunt şi farurile LED cu lumini de zi integrate, dar şi stopurile cu elemente care ne amintesc de noul Divo.

Partea posterioară se remarcă printr-un difuzor imens de aer, două perechi de terminaţii ale sistemului de evacuare a gazelor de eşapament, poziţionate vertical, dar şi un spoiler fixat în loc de unul mobil. Încă o deosebire de alte versiuni Chiron este că compartimentul motorului este acoperit cu sticlă, din nou o referire la vechiul model.

Se menţionează că un Centodieci va putea face 0-100 de km/h în 2.4 secunde, 0-200 km/h în 6.1 secunde şi 0-300 km/h în 13.1 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 380 de km/h.

Noul Bugatti Centodieci va exista în doar 10 exemplare şi toate evident au fost deja vândute. Chiar şi aşa, preţul de start se anunţă a fi de 8.000.000 de euro net. Volkswagen Group a cumpărat Bugatti în 1998 şi contruieşte în Franţa maşini rapide pentru cei mai bogaţi oameni din lume.  În 2018, Bugatti a lansat modelul Divo, care costa 6 milioane de dolari şi din care s-au realizat doar 40 de bucăţi.

Vizualizări: 1,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: