Candidați la fericire? Citiți o carte!

23 aprilie – Ziua Internațională a Cărții, Drepturilor de Autor și Bibliotecarului, este ărbătorită la Târgu Jiu prin organizarea programului cultural ”Candidați la fericire? Citiți o carte!”. Timp de două zile, 21-22 aprilie, vor avea loc mai multe evenimente literare și artistice, iar personalitatea în jurul căreia se compune ediția din acest an este scriitoarea Ileana Vulpescu.

Timp de trei zile vor avea loc mai multe evenimente literare și artistice, iar personalitatea în jurul căreia se compune ediția din acest an este scriitoarea Ileana Vulpescu. Important om de cultură, Ileana Vulpescu scrie proză și teatru, traduce din literaturile engleză, franceză și spaniolă, și semnează versiuni în limba franceză din literatura modernă și contemporană românească. Vă invităm la o întâlnire cu literatura de calitate și, mai ales, cu un fabulos scriitor contemporan. Să ne prețuim valorile atât timp cât le avem și să învățăm și tinerii că facă la fel.

De-a lungul programului ”Candidați la fericire? Citiți o carte!”, elevii Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” vor fi implicați activ. Astfel, conform programului de mai jos, îi veți găsi joi și vineri, la Librăria ”Mihai Eminescu”, în postura de librari pentru o zi, intrând în contact direct cu cititorii Ilenei Vulpescu și nu numai. Îi puteți urmări, de asemenea, într-o dezbatere publică, în cadrul unei ceainării literare, dar și în momente de artă dramatică. Programul conține și multe surprize, pe care le veți descoperi participând la evenimentele pe care vi le prezentăm mai jos. Vă mai putem spune doar că printre invitați îi mai găsiți pe pianistul Florin Berculescu, scriitorul Viorel Gârbaciu, pianistul Marius Tiriplică, tineri artiști și muzicieni elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” și alții.

Program

Joi, 21.04.2016

10.00 – 17.00 – Librar pentru o zi (Librăria ”Mihai Eminescu”)

17.00 – 19.00  – Ceainărie literară. ”Orwell, carte și film. Distopii, utopii...”  (sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Christian Tell”)

Vineri, 22.04.2016 – zi dedicată scriitoarei Ileana Vulpescu

 11.00 – 13.00 – Librar pentru o zi (Librăria ”Mihai Eminescu”)

17.00 – 18.00 – Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” – Ceainărie literară – Invitați: scriitorul Viorel Gârbaciu, pianistul Marius Tiriplică, cvartet de coarde al Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” – în prezența doamnei Ileana Vulpescu

18.15 – Teatru stradal (în fața Teatrului ”Elvira Godeanu”) – un moment pregătit de actorul Pompiliu Ciochia împreună cu elevi ai Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”

19.00 – Teatrul ”Elvira Godeanu” – Dialoguri cu Ileana Vulpescu

În cadrul acestui eveniment, pianistul Florin Berculescu va susține un microrecital. Scriitoarea Elisabeta Gîlcescu va fi, de asemenea, prezentă pe scenă, într-un dialog cu invitatul special al zilei, doamna Ileana Vulpescu. Moderator: Dorina Cioplea. În program vor fi și multe surprize. De asemenea, în foaierul Teatrului veți putea admira o expoziție de arte vizuale realizată de elevi ai Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu”. Iar elevii CNTV, despre cărți citite și cărți interpretat.

Sâmbătă:

12.00 – la Biserica ”Sfinții Apostoli” - Pomenire – Tedeum – Romulus Vulpescu, Tatiana Stepa, Constantin Brâncuși și alți dispăruți dintre noi

Organizatori:  Elena Roată; Elisabeta Gîlcescu; Dorina Cioplea; Elena Velțan

Vizualizări: 1,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: