Noutăţi la legea fondului funciar. Termen!

O nouă prevedere legislativă, publicată în 9 august, dă posibilitatea gorjenilor să solicite reconstituirea dreptului de proprietate. Este vorba de legea 231, care modifică legea 18/1991 privind fondul funciar. Noua lege a fost emisă cu scopul eficientizării şi debirocratizării activităţii de emitere a titlurilor de proprietate.

„Una dintre cele mai importante modificări este aceea că pentru un termen de 120 de zile, începând cu 9 august, se pot depune cereri de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate pentru terenurile situate în intravilan aferente gospodăriilor cetăţenilor. Persoanele interesate se pot adresa primăriilor cu cereri de reconstituire pentru terenurile din intravilan. Noi am făcut cunoscut tuturor primăriilor acest fapt”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din Prefectura Gorj.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj vor avea vineri, 24 august, o întâlnire cu secretarii primăriilor din judeţ, în vederea efectuării unei instruiri în domeniu. Totodată, au dispus ca la nivelul administraţiilor locale să fie constituite registre de intrare-ieşire pentru cererile depuse de cetăţeni.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: