Începe bacalaureatul de toamnă. Care este calendarul!

Peste 45.000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului de Bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2018. Sesiunea august - septembrie 2018 începe cu probele scrise, în 20 august.

Luni, 20 august, are loc proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 21 august - Limba şi literatura maternă, pe 22 august - proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august proba la alegere a profilului şi specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se desfăşoară în zilele de 24 şi 27 august şi este urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă în 28 august.

Evaluarea competenţelor digitale are loc în intervalul 29-30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 30 şi 31 august.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Nu este permis accesul în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
Pentru a promova, un elev trebuie să susţină competenţele lingvistice şi digitale, să ia cel puţin nota 5 la fiecare probă și cel puţin media 6 la probele scrise.

Vizualizări: 570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: