Invazie de omizi la Târgu Jiu. Au uscat gardul viu!

update: Edilitara a trimis luni dimineața o echipă pentru a da cu soluții contra omizilor.

Locatarii unui bloc din municipiul Târgu Jiu se plâng că spaţiile verzi din zonă au fost atacate de omizi. Dăunătoarele au pus stăpânire pe gardul viu din jurul blocului, creând plase ca de păianjen, care se prind de fiecare trecător. Mai mult, dăunătoarele au distrus efectiv gardul viu.

Este vorba de nişte omizi de talie mică, care au capacitatea să-şi creeze plase ca de păianjen. Locatarii blocului situat pe strada Unirii, lângă Parchetul Local, spun că de fiecare dată când ies sau intră în locuinţe agaţă aceste plase şi de multe ori duc în casă omizile dăunătoare. „Să facă primăria ceva, nu mai putem intra nici în scara blocului”, a spus un locatar.

Mai mult, omizile au uscat gardul viu de pe aleea de acces în bloc. „S-a uscat tot gardul viu, nu s-a mai întâmplat aşa ceva. O să fie nevoie de înlocuirea gardului viu, pentru că nu o să îşi mai revină”, a spus o locatară.

Reprezentanţii Edilitara, societatea care întreţine spaţiile verzi la nivelul municipiului Târgu Jiu, spun că vor interveni pentru stârpirea omizilor şi vor înlocui gardul viu distrus. „Vom verifica cu inginerul de la Gospodărie Comunală să vedem ce se întâmplă. Probabil că au mai fost şi alte situaţii. Să fie de la multă ploaie, de la multă apă, de s-au dezvoltat omizile acestea. O să îi facem un tratament. Dacă e nevoie de înlocuirea gardului viu, în toamnă vom face înlocuirea. Primăria aduce materialul acesta dendrologic. Poate nu e cazul. Ne uităm la el, vedem cum se prezintă, îi facem un tratament şi poate îl salvăm”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara.

Vizualizări: 1,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: