Novăcenii, îndemnați să ceară bani de la Guvern. În ce ar putea investi!

Gorjenii din Novaci sunt îndemnați de autoritățile locale să investească în zona de munte. Guvernul alocă sume importante celor care vor să înființeze stâne, centre de colectare a laptelui sau a fructelor de pădure ori a plantelor medicinale.

Primăria Novaci a făcut un apel pe Facebook pentru ca toți novăcenii să afle de acest sprijin pe care îl pot primi de la stat ca să înceapă o investiție în zona montană.

„Dragi novăceni, luati în calcul urmatoarele programe de investiții care ar putea fi dezvoltate cu success în zona noastră: Înființarea stânelor montane, Înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, Înființarea centrelor de colectare sau de colectare și prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană”, a transmis primăria.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va aloca 7 milioane de euro, de exemplu, doar pentru înfiinţarea stânelor montane. Valoarea totală maximă eligibilă a unui proiect pentru acest tip de investiţie este de 300.000 lei. Jumătate din această sumă este suportată de stat.

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: