Două mari firme din Gorj școlarizează zeci de elevi. Câţi bani vor primi tinerii

Doi operatori economici din Gorj sponsorizează câteva zeci de tineri care vor să se formeze pe mai multe domenii profesionale. Pe lângă facilitățile de care vor beneficia în perioada studiilor, tinerii ar putea fi angajați imediat după ce încheie școala profesională.

Artego, de exemplu, va suporta școlarizarea a treizeci de elevi, la Târgu Jiu. Le va oferi burse, în valoare de 300 de lei, cazare și transport celor care nu sunt din municipiu, precum și toate condițiile de practică.

Înscrierile pentru liceu și școli profesionale au început luni. În județul Gorj, aproximativ 500 de elevi nu au reușit să obțină note peste 5 la examenul de Evaluare Națională din acest an, astfel că școala profesională sau învățământul dual ar putea fi prima opțiune pentru ei. „În județul Gorj, din 3 iulie, au început înscrierile pentru învățământul liceal și profesional. Analizând rezultatele de la Evaluarea Națională, am constatat că aproximativ 500 de candidați au obținut note sub 5. Același număr, 562 de locuri, reprezintă oferta pe care învățământul preuniversitar din județul Gorj o face pentru elevii interesați de învățământul profesional de stat și de învățământul dual”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Avantaje importante

În total, 44 de elevi vor putea opta pentru această ofertă. Tinerii vor primi echipament de protecție. De asemenea, vor avea transportul și cazarea gratuită. Pe lângă aceste facilități, tinerii vor primi o bursă de 200 de lei de la stat. De asemenea, Artego Târgu Jiu și România Hidroservice vor mai acorda tinerilor câte 300, respectiv, 200 de lei. „Îi sfătuim pe elevii care au obținut note mai mici să opteze pentru învățământul profesional deoarece avantajele sunt importante. Din cele 562 de locuri din învățământul profesional, 44 le reprezintă pe cele din învățământul dual. Artego, de exemplu, va susține specializarea a 30 de absolvenți în învățământul dual pentru următoarele specializări: strungar, electrician și sudor. Câte zece locuri pentru fiecare specializare. Aceasta clasă va funcționa la Colegiul Tehnic «Henri Coandă» din Târgu Jiu. De asemenea, România Hidroservice SRL va susține formarea profesională a 14 strungari în Colegiul «Mihai Viteazul» din Bumbești Jiu”, a mai explicat Georgeta Popescu.

De altfel, toți elevii care vor opta pentru învățământul profesional vor obține 200 de lei lunar. Vor avea asigurate toate condițiile pentru practică la mai mulți agenți economici din județul Gorj. Printre aceștia, și Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 10,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: