Număr record de turiști la Rânca. Pregătiri pentru Revelion

Peste 13 mii de turiști au ales Rânca drept destinație de vacanță pentru Crăciun. Zona a fost arhiplină, iar locurile de parcare le-au dat bătăi de cap turiștilor și cabanierilor deopotrivă. Stațiunea va rămâne la fel de aglomerată cel puțin o săptămână, susțin proprietarii de pensiuni din Rânca.

Zăpada a atras ca un magnet turiști din toată țara în Rânca. Cei mai mulți au ajuns la munte în cea de-a doua zi de Crăciun. Aproximativ 13 mii de mașini au ajuns de sărbători, susțin cabanierii care s-au plâns, în continuare, de lipsa locurilor de parcare din zonă. „Am atenționat autoritățile locale că vom avea peste 13-14 mii de mașini în Rânca, de Crăciun. Iată că așa a fost. A fost coadă de mașini pe o porțiune de câțiva kilometri. Nu aveau oamenii unde să parcheze”, ne-a spus Constantin Pănescu.

Și în această perioadă, cel puțin 10 mii de oameni au rămas în stațiune. Zăpada și vremea frumoasă i-au ținut la munte. „Am avut grupuri de turiști din toată țara la Rânca. Sunt oameni care au mai plecat de miercuri, alții mai vin de astăzi. Nu mai sunt locuri libere de Revelion”, a mai spus Pănescu.

Șapte pârtii funcționale

Echipamentele de schi și snowboard aproape că s-au epuizat în primele ore ale zilei. „Un echipament complet pentru schi se închiriază cu 25 de lei, iar placa este 35 de lei pe zi. O săniuță este 15 lei. Avem echipament complet”, ne-a spus Maria Ghițu, administratorul unui centru de închiriere din Rânca.

Salvamontiștii au supravegheat cele șapte pârtii care au funcționat de sărbători. Incidentele nu au fost multe. „Am intervenit la 18 solicitări de Crăciun. Nu au fost accidentări grave. Se schiază bine. Zăpada este perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă”, a explicat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

După primul val de turiști, urmează pregătirile pentru Revelion. Un sejur de trei nopți costă de la 1200 de lei. Suma include micul dejun și masa festivă pentru noaptea dintre ani. Pensiunile și hotelurile au pregătit momente speciale pentru noaptea de Revelion: foc de artificii, muzică de petrecere sau carnaval.

Vizualizări: 2,607

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: