Pericol de avalanşă în munţii Gorjului

Salvamontiştii vin cu o atenţionare pentru turişti! Să nu se aventureze pe traseele turistice de altitudine pentru că este pericol de avalanşă. Zăpada începe să se topească pentru că au crescut temperaturile, în ultimele zile, iar aceste fenomene nu pot fi previzibile.

Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a anunţat că a mărit şi echipajele de intervenţie în această perioadă. În primul rând, pentru că a crescut considerabil numărul turiştilor, iar, pe de altă parte, pentru că unele trasee au devenit periculoase. „A nins foarte mult la munte. Sunt deschise toate pârtiile de schi din Rânca. Am acţionat cu efective sporite de salvatori montani. Am avut câte şapte salvatori montani zilnic, la Rânca. În primul rând, sfatul zilei este să nu abordaţi traseele turistice de altitudine, pe care există acumulări mari de zăpadă”, a transmis Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei avalanşe produse, luna trecută, în munţii Parâng. „Iarna a debutat cu două avalanşe, dintre care una în munţii Gorjului. În această avalanşă au murit trei oameni. Există un fenomen imprevizibil în formarea acestor avalanşe, nu poate fi controlat. Stratul mare de zăpadă ne-a bucurat pe toţi în prima fază, pentru că s-a reuşit să se acopere bine pârtiile. Dar traseele turistice de altitudine au devenit periculoase pentru turişti”, a mai explicat Cornoiu.

Vizualizări: 1,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: