Numărul de vaccinări la Motru a scăzut brusc

Centrul de vaccinare anti Covid din Motru nu mai este căutat ca în primele zile de cetățeni. O spune și primarul Cosmin Morega. Edilul afirmă faptul că zilnic se mai vaccinează în jur de 12 persoane, după ce programările au fost date peste cap.

”Este o bulversare totală la aceste centre. Nici Motru nu scapă și aici sunt anumite probleme cu privire la programarea pacienților. Au avut undeva la 60 de programări timp de o săptămână. Acum au constatat faptul că dimineața aveau 60 de programați, iar până la ora 10:00 numărul de programări se reducea la 8 sau 9 persoane. Nu este corect să ai atât de mult personal să vaccinezi așa puține persoane. Avem doze de vaccin care expiră mâine, dar am înțeles că vor merge către spitalul municipal. Ținem blocați 6 asistenți, 2 registratori, 2 medici”, a spus Cosmin Morega, la Radio infinit.

O altă problemă este legată de personalul medical care ar urma să se întoarcă în cabinetele școlare după data de 8 februarie, atunci când se anunță că elevii vor reveni la școală. ”Vine perioada când vor începe școlile, iar asistenții desemnați pentru centrele de vaccinare vor trebui să se întoarcă la școli. Nici până acum nu s-au reglat aceste probleme”, a mai spus primarul.

Până luni, la ora 14.00, în Gorj au fost făcute 12.510 vaccinuri.

Vizualizări: 1,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: