Gorjenii caută Ivermectina în farmaciile veterinare

Gorjenii caută Ivermectina în farmaciile veterinare, după ce au aflat din spațiul public că sunt persoane care s-au vindecat de Covid-19 folosind acest medicament. În România se găsește doar varianta pentru uz veterinar, dar în alte țări există și produsul pentru uz uman, fiind folosit pentru prevenirea și tratarea Covid, mai mult experimental. 

După ce în spațiul public au apărut informații că acest medicament este eficient în tratarea Covid-19, românii nu au mai stat pe gânduri și au luat cu asalt farmaciile veterinare. Asta s-a întâmplat și la Gorj. Un medic veterinar din Târgu Jiu spune că a avut foarte multe solicitări în privința Ivermectinei și că oamenii veneau zilnic în farmacie să întrebe dacă au în stoc produsul.

Medicul veterinar Giorgi Neamțu mai spune faptul că nu recomandă un astfel de medicament pentru uz uman. ”Am avut și noi multe apeluri și ne-au contactat pentru acest medicament. Este un antiparazitar și acționează împotriva paraziților intestinali și pulmonari. Au fost mulți oameni care ne-au sunat și au venit și la farmacie. Noi nu am avut produsul. Nu aș recomanda. Studiile s-au făcut pe animale, la om nu cred că este bun. Acesta este doar pentru uz veterinar”, a spus medicul veterinar.

Un astfel de medicament există și pentru uz uman, însă nu în România.

Vizualizări: 1,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: