Nuntă, concediu, sinucidere! Gest inexplicabil al unui polițist din Stejari

Gest greu de explicat al unui tânăr polițist gorjean, care luni dimineața și-a pus capăt zilelor folosindu-se de pistolul pe care îl avea în dotare. Marius Cristian Bocioangă, din Stejari, era angajat al postului de poliție din comuna doljeană Fărcaș, în fiecare zi el făcând naveta.

Luni dimineața, fără să mai spună cuiva ceva, a intrat în toaleta casei părintești și a recurs la un gest extrem, pentru care nimeni nu are nicio explicație. Iubita acestuia, Andreea, cu care urma să se căsătorească în toamna anului viitor a leșinat în momentul în care a aflat despre cele întâmplate. O ambulanță a venit și a preluat-o de la Stejari, echipajul medical fiind și cel care a răspuns dimineața solicitării venite prin 112 cu privire la faptul că polițistul s-a împușcat. Dacă în cazul agentului nu s-a mai putut face nimic, pentru iubita acestuia echipajul medical a reușit să o repună pe picioare după ce a fost transportată la spitalul din Târgu Cărbunești.

Ca să își ducă la bun sfârșit gândurile negre pe care probabil le avea polițistul în ultima vreme, acesta nu a spus nimănui nimic despre vreo problemă evidentă pe care ar fi putut să o aibă. „Frati-miu îl văzu când plecă la wc, el se duse la până la solar să vadă dacă a plouat mult și apoi îl aștepta că îl petrecea de fiecare dată până la poartă. Se auzi „poc” și își dădu seama de nenorocire. El se sculă de dimineață, se îmbrăcă, se echipă și zise că se duce până la wc și acolo se împușcă. Nu avea probleme, la toamnă în septembrie, anul viitor, urma să aibă nunta. Fata veni și ea încoace și i se făcu rău. Nu lăsă nici un bilet, nici un mesaj nimic. Suntem șocați. Când mă sunară să îmi spună nici nu înțelegeam, auzeam țipete. El mai avea în ultima vreme probleme cu somnul, nu adormea repede, dar nu cred că din asta. Nu avea nici un stres la serviciu că îmi spunea că nu are scandalagii în sat, zicea că sunt oameni pașnici în sat și că, câteodată, e așa liniște la serviciu că nu are cu cine să vorbească”, spune Gheorghe Boncioagă, unchi al polițistului.

 Nimeni nu a găsit o explicaţie

Toți cei care l-au cunoscut pe agentul din Stejari au rămas luni cu o mare durere în suflet, încercând să găsească o explicație la cele întâmplate. Oricât au întors lucrurile pe toate părțile, nimeni nu a găsit vreun motiv care să poată fi luat în calcul și considerat ca o problemă pe care Cristian Boncioagă să nu o fi putut depăși. „Urma să fie nașul băiatului meu. Toamna viitoare, în 2018, urma să se însoare el, iar apoi, peste încă un an, în 2019, se căsătorea băiatul meu. Stabiliseră ca el să îi fie naș și acum nu ne vine să credem că a făcut așa ceva. E de necrezut. Era un băiat atât de cuminte, avea tot ce îi trebuia acasă. Este o veste care chiar a căzut ca un trăsnet peste noi. Nu ne putem reveni pentru că nu putem crede așa ceva. Dacă nu vedeam atâta Poliție la el acasă nu am fi crezut pe oricine ne-ar fi putut spune așa ceva”, a spus o rudă a agentului mort.

Prin sat femeile plângeau pur și simplu când aflau despre sfârșitul brusc al polițistului, nimănui nevenindu-i să creadă că a putut recurge la un asemenea gest. „Băiatul meu a fost coleg de bancă cu el, a jucat fotbal și acum câteva zile aici în sat și nu îi vine să creadă. Stă în casă, în pat, și e terminat. Plânge și se întreabă de ce a făcut Cristi așa ceva. Nu avem o explicație pentru gestul lui. Un copil atât de cuminte să facă una ca asta, e de necrezut. Acum două săptămâni sora lui a avut nuntă, toată lumea s-a distrat, a fost petrecere, apoi el a plecat la mare și numai ce se întorsese, dar nu te puteai gândi vreodată că ar face una ca asta”, a spus o femeie.

 Împrumut bancar

Declarația de avere pe care agentul Boncioagă a completat-o în această primăvară nu conține prea multe informații despre „averea” sa. Fără casă sau mașină pe nume propriu, polițistul apare însă în documentul respectiv cu un împrumut bancar de 35.000 de lei făcut chiar în acest an. Banii urmau să fie returnați în cinci ani, venitul anual al agentului fiind de aproximativ 35.000 de lei.

Polițiștii criminaliști au deschis o anchetă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru a stabili ce s-a întâmplat. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, a menționat că „ipoteza unui bilet de adio nu a fost încă confirmată de organele de anchetă competente, de la domiciliul tânărului fiind ridicate anumite înscrisuri, datele urmând să fie date publicității la sfârșitul anchetei”. Criminaliștii au percheziționat inclusiv mașina cu care colegul lor urma să plece la postul de poliție din Dolj, dar nu au găsit în ea nici un bilet de adio. Mai multe „înscrisuri” au fost însă ridicate în speranța că ar putea conține informații care să îi ajute pe anchetatori să elucideze misterul acestei morți.

Galerie foto




Vizualizări: 16,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: