Filmul evenimentelor: cum a reușit un șofer de Dacia să omoare 33 de mistreți!

Un gorjean se întorcea joi noaptea din Italia în  mașina lui, o Dacia Sandero, spre Târgu Jiu. Brusc, cu câțiva kilometri înainte de casă, pe raza localității Ciuperceni, a omorât 33 de mistreți. Știm, nu e suficientă această relatare scurtă și meschină. Aveți nevoie de detalii, așa că o să trecem la declarațiile martorilor.

Mistrețul mic răstoarnă Sanderoul mare

Începem cu martorul principal, șoferul-pățit, care spune: ”A fost un porc mic la început, care a intrat sub mașină și așa m-a aruncat în ceilalți. Nici nu mi-am dat seama ce se întâmplă, am crezut că e o turmă de oi cu ciobani și m-am speriat. Am sunat la 112 pentru Poliție și Ambulanță. M-am speriat, dar acum sunt bine.”

Ceea ce nu se poate spune și despre mistreți. Dar binele mistreților e ultimul lucru la care se gândesc localnicii. Care au apărut ca din senin la fața locului.

Localnicii au venit din apropiere, unde se aflau la vânat de mistreți

Câțiva săteni, inclusiv vânători, au apărut la scurt timp, deoarece chiar asta făceau: rondul de noapte, apărându-și culturile de porumb de mistreți. Ei s-au bucurat nespus de reușita șoferului, ba chiar unul dintre localnici, genul mai pretențios, l-a criticat ușor pe făptaș pentru lipsa de eficacitate, spunând: ”A omorât puțini! Păi, eu am muncit toată vara, iar acum nu dorm noaptea, că vin mistreții și fac prăpăd. Acum, băiatul ăsta cu mașina să dea în judecată vânătorii, că uite ce i-au făcut!”.

Sătenii au refuzat să comenteze cum le-au scăpat din vedere 33 de mistreți care, conform șoferului, ”mergeau în șir indian”, considerând întrebarea tendențioasă. 

Vânătorii recunosc meritele șoferului: ”Noi abia prinserăm un mistreț toată ziua!”

Vânătorii care au numărat cele 33 de capete de mistreț au fost un pic intimidați de reușita ”italianului” cu Sandero. Unul dintre vânători ne-a spus, plin de sinceritate: ”Noi am stat 10 ore azi și abia am prins un mistreț, iar dumnealui a luat 33 în câteva secunde. Cred că trebuie să-l facem vânător. Dacă aude cine trebuie, omul ăsta nici nu mai are nevoie de examen. La ce procentaj are, noi am fi buni doar să-i fim gonaci”, a spus omul, în timp ce mângâia patul puștii a pagubă.

Șeful vânătorilor e îngrijorat că n-a mai rămas nimic pentru ei

Șeful Asociației de Vânătoare Diana din zonă, Florin Nuțu, a spus că moartea a 33 de mistreți poate ”să fie o problemă pentru perioada de vânătoare, pentru că automat animalele respective nu vor mai fi în bătaia puștii”. Argumentul nu i-a convins deloc pe localnici, însă, care și-au calculat că pot încheia seara de pază devreme, de data aceasta, așa că s-au dus acasă, să sărbătorească tradițional, ca mistreții. 

PS - nu vrem să facem reclamă la Dacia, dar, la cum arată mașina după ce a omorât 33 de mistreți, noi am propune ca, dacă începe războiul cu Rusia, să punem tanchiștii în Sanderouri.

Galerie foto





Vizualizări: 29,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: