O lună de arest pentru falsificatorii de carduri

Patru persoane au fost reţinute joi de DIICOT într-un dosar de fraude informatice. Printre acestea este şi Cosmin Avrămoiu, din Târgu Jiu, la domiciliul căruia au fost joi percheziţii. Ceilalţi trei reţinuţi sunt Gabriel Sorea, Cornel Pană şi Gigi Vadik Zavera, zis Gigioc. Toţi patru vor sta 30 de zile în arest preventiv.

Potrivit DIICOT, Zavera, Pană şi Sorea au constituit în 2013 un grup infracţional, la care pe parcurs a aderat şi Cosmin Avrămoiu. Zavera, zis Gigioc, era coordonatorul grupului.

Procurorii descriu într-un comunicat fapte din 2013, care au dus cinci ani mai târziu la reţinerea suspecţilor. Astfel, în cursul lunii octombrie 2013, Cornel Pană a expediat în Mexic trei colete conţinând aparatură de skimming, destinatar real fiind Sorea Gabriel. Aparatura urma a fi utilizată pentru falsificarea de instrumente de plată electronică şi efectuarea frauduloasă de retrageri de numerar pe teritoriul Mexicului, unde Sorea locuieşte de mai mulţi ani.

Cornel Pană l-a convins pe Sorea să cloneze cardul lui, dându-i toate datele necesare. Ulterior, Sorea a făcut retrageri de numerar din Mexic, de pe cardul lui Pană, totalizând aproape 13.000 de lei. Ulterior, Pană s-a plâns la bancă despre faptul că persoane necunoscute i-au scos banii de pe card şi chiar a făcut o plângere penală. Asta deşi banii au fost scoşi cu acordul lui şi chiar au ajuns la el.

Procurorii au reuşit să demonstreze că astfel de fapte s-au repetat până în februarie 2014, de fiecare dată banii fiind scoşi în Mexic.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate la data 28 iunie 2018 pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Prahova, au fost găsite şi ridicate echipamente industriale folosite pentru producerea de echipamente de skimming, mulaje şi echipamente de skimming propriu-zise, alte instrumente ce pot fi folosite la falsificarea de instrumente de plată electronică.

Cei patru au fost arestaţi prevenit pentru 30 de zile.

Vizualizări: 1,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: