O noapte la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu concurează cu cazările la hotelurile de lux dar cu regim de "mizerie"

O zi la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu costă cât o zi de cazare la hotelurile de lux din România, numai că diferența este făcută de condiții și de servicii, iar dacă la hotel te cazezi de obicei pentru relaxare și răsfăț, o internare în spital este de nevoie. O mămică din Târgu-Jiu povestește experiența umilitoarea prin care a trecut timp de două zile în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu unde a fost internată împreună cu copilul. 


În plină vară la ultimul etaj al unității spitalicești aerul condiționat este de formă, apă trebuie adusă de acasă, atitudinea cadrelor medicale lasă de dorit iar liftul este cu porția.

'Peste weekend am fost nevoită să mă internez cu copilul la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Tg - Jiu. Nu a fost deloc ușor, iar ceea ce ar trebui să fie un mediu sigur și profesionist pentru copiii bolnavi și părinții lor s-a transformat într-o sursă de frustrare și neliniște. De la început, internarea a presupus completarea și semnarea unui număr mare de hârtii–fără explicații clare sau suficiente. Totul în grabă, fără să ai ocazia să înțelegi pe deplin ce semnezi. E mai prioritar să ai un protocol în care să întrebi părinții ce studii au și câte camere au în casă decât să prioritizezi starea în care se află copilul. În timpul internării, am întâlnit medici care, din păcate, au dat dovadă de lipsă de empatie, atitudine arogantă și recomandări contradictorii majore privind regimul alimentar al copilului. E greu să ai încredere într-un act medical când primești indicații diferite de la o zi la alta. E greu să comunici cu medicii când țipă, dau din mâini și nu le convine când îndrăznești să îi deranjezi cu o întrebare. E greu să folosești și liftul pentru că riști să te certe și doamna care lucrează în lift. Bineînțeles că nu e permis oricui să urce cu liftul, bunica la 60 la ani cu astm a urcat 5 etaje pe scări... Doamnele asistente extrem de drăguțe, concentrate pe cum să prindă o venă și extrem de temătoare să nu cumva să deranjeze doctorii. Mămicile internate? Nu le ascultă nimeni, au teamă că dacă reacționează cumva vor fi ținute minte și mai au nevoie să vină la spital. De asemenea, vă puteți imagina ce cald este la etajul 5 într-un salon? Foarte cald. Sunt aparate de aer condiționat montate "DE FORMĂ" pe perete dar nu sunt încă date în folosință, de ce? Încă nu se știe exact, fiecare are o altă teorie", povestește mămica.


Dacă doar "cazarea" la Spitalul din Târgu-Jiu costă undeva peste 1.500 de lei pentru "tratamentul" aplicat, plus circa 350 de lei alimentația copilului bolnav și medicația. Asta înseamnă un cartof și un morcov fiert aruncat în caserolă lângă o lingură de brânză, niște cartofi fierți cu urme de sos sau niște paste cu o pulpă de pui. La capitolul medicamente, mămica a suplimentat tratamentul copilul din farmacii private pentru că nu se găsește calciu în farmacia celui mai important spital din județul Gorj.


"Alimentația din spital, sub orice așteptare, după cum se poate observa și în poze. Apă? Trebuie să te asiguri că ai suficientă, nu există dozatoare cu apă!  În schimb pe foaia de decont avem niște sume  semnificative, care NU JUSTIFICĂ mâncarea din imagini și două zile de injecții cu hemisucinat la 8 ore, 10 ml de aerius o dată pe zi  și o perfuzie cu glucoză, (calciu am cumpărat noi). Nr de zile de spitalizare: 2 zile

Cheltuieli aferente spitalizării: 1516 RON 

Alte cheltuieli (hrană, medicație, consumabile, analize): 366.64 RON 

Total: 1882.64 RON  + 24 RON pentru mine( mama) nici nu am mai întrebat pentru ce!Scriu aceste rânduri dintr-o reală îngrijorare: oare cum putem îmbunătăți un sistem care ar trebui să aibă grijă de noi?  Pentru că, dincolo de cifre, formulare și proceduri, este vorba despre copii bolnavi și părinți speriați" , a mai adăugat mămică.

Galerie foto




Vizualizări: 2,745

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: