O nouă materie opțională pentru elevii de liceu

Elevii de liceu pot alege din anul şcolar viitor să studieze disciplina “Managementul emoțiilor”, potrivit programei publicate în Monitorul Oficial. Elevii vor învăța să-și recunoască emoțiile pornind de la imagini foto sau filme artistice, folosind teatru de umbre sau strategia creativă Disney.

Deja școlile au început să facă selecția opționalelor pentru anul viitor, conform cu prevederile transmise de inspectoratele școlare printr-o notă.

Potrivit documentului, în cursul lunii ianuarie 2023, lista opționalelor din școli va fi aprobată în consiliul profesoral și transmisă către consiliul de administrație.

Disciplina „Managementul emoțiilor” valorifică experiența fiecărui elev, modul său particular de a simți, interpreta și aprecia, precum și învățarea între egali – explorarea unor cazuri/situații de viață.

Concret, elevii de liceu pot alege acest opțional la care vor învăța să-și recunoască emoțiile prin jocuri și strategii non formale. Disciplina poate fi studiată în oricare an de studiu din învăţământul liceal, la decizia şcolii, o oră pe săptămână, pe durata unui an şcolar.

Opţionalul urmăreşte, așadar, să îi ajute pe elevi să se cunoască mai bine, emoțional, în contextul trecerii de la gimnaziu la liceu sau de la liceul la învăţământul superior ori la viaţa profesională.

Potrivit site-ului Edupedu, Disciplina Managementul Emoțiilor a fost aprobată prin Ordin de ministru.

De anul viitor, elevii de liceu vor mai avea două materii noi: una obligatorie – „Istoria Holocaustului” și una opțională – „Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România”.

Vizualizări: 2,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: