O tânără a murit după ce a inhalat deodorant

O tânără de 14 ani, din Marea Britanie, a murit după ce a pulverizat un deodorant tip spray în dormitorul ei. Produsul i-a provocat minorei un stop cardiac.

 

Tânăra suferea de autism şi obişnuia să folosească deodorant în cameră pentru că mirosul o relaxa. Cel mai probabil cantitatea nu a fost una pe care o folosim în mod normal, dar nu s-a stabilit cu certitudine doza pulverizată.

Fata a fost găsită inconştientă, cu uşa camerei deschisă, de către fratele ei.

Părinţii victimei fac un apel şi transmit că mesajul de avertizare este scris prea mic, iar multe persoane le cumpără copiilor deodorant fără să bage de seamă avertismentul.


 

Asociația Britanică a Producătorilor de Aerosoli (BAMA) a declarat că deodorantele au „avertismente foarte clare”. Companiile sunt obligate să pună avertismentul „a nu se lăsa la îndemâna copiilor” pe deodoranții cu aerosoli pe care îi vând.

Totuşi, conform Biroului Național de Statistică (ONS), „deodoranții” sunt menționați în 11 certificate de deces emise între 2001 și 2020. Numărul victimelor, însă, este probabil mai mare de atât din cauză că substanțele specifice care au provocat decesul nu sunt întotdeauna menționate.

Vizualizări: 2,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: