O tânără din Berlin îşi caută părinţii biologici în Târgu Jiu după 30 de ani. Ajutați-o!

Anunţ mai puţin obişnuit făcut pe facebook de o tânără din Berlin. Aceasta vrea să-şi găsească mama care a adus-o pe lume la spitalul din Târgu Jiu acum 30 de ani. Ana nu este la prima încercare de acest gen. Chiar dacă a avut o copilărie frumoasă alături de familia de nemţi care a adoptat-o şi a dus-o peste hotare, tânăra vrea să o cunoască pe cea care i-a dat viaţă.

"Bună ziua, dragi locuitori din Târgu Jiu. Îmi caut părinţii biologici. M-am născut în data de 08.03.1990 în spitalul din Târgu Jiu. Simt în inima mea că îmi este dor. Vă rog să-mi spuneţi dacă ştie cineva ceva. Numele meu de naştere este Popescu Ana-Maria. Anny". Aşa a sunat mesajul transmis de tânăra din Berlin pe mai multe grupuri din Târgu Jiu, în speranţa că există persoane care îi cunosc părinţii sau poate au născut copiii tot în acea perioadă şi îi pot oferi informaţii. Tânăra a postat şi câteva fotografii cu ea, în speranţa că poate seamană cu cei care i-au dat viaţă şi poate fi mai uşor recunoscută.

Ana are acum 30 de ani şi are o viaţă frumoasă în Berlin, alături de familia care a adoptat-o la un an de la naştere. Este informatician şi creează web-site-uri, însă fericirea nu poate fi deplină până în momentul în care nu îşi cunoaşte părinţii biologici. "Ştiu doar că m-am născut în 1990, mai exact 3 martie, la spitalul din Târgu Jiu. Ştiu că am fost adoptată pe data de 05.02.1991. Mai ştiu că mama m-a lăsat în spital atunci. Părinţii care m-au adoptat spun că nu ştiu nimic mai mult sau nu ştiu de ce nu îmi spun nimic. Sunt tristă din cauza asta. Chiar dacă am o viaţă fericită, o slujbă, în inima mea lipseşte o parte din povestea mea, care este la Târgu Jiu", a povestit Ana.

Tânăra ştie de ce şi cum a fost adoptată de familia din Germania, însă nu are informaţii concrete şi nume care să o ajute să dea de cea care a adus-o pe lume. "Mama adoptivă avea cancer şi nu putea să facă copii. A văzut la vremea aceea o emisiune la televizor, mai exact un documentar despre copiii din timpul şi de după Ceauşescu. Tatăl meu avea un prieten, care îi era coleg de serviciu, din România. De la acesta a aflat că sunt internată la spitalul din Târgu Jiu. Au făcut multe apoi ca să mă adopte şi din spital, m-au luat şi aşa am ajuns în Germania. Am fost adoptată. Din păcate, părinţii mei adoptivi au divorţat, dar am avut o copilărie frumoasă alături de ei", spune tânăra.

Ana a venit în 2015 la Târgu Jiu cu o copie a certificatului ei de naştere românesc, în speranţa că va putea să afle ceva. Se pare că o asistentă din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu ştia povestea ei. "Am un certificat de naştere distrus. Cred că este de la naştere. La cum arată am crezut că m-au lăsat la gunoi, dar am aflat că nu. În 2015, când am ajuns în România, am fost la spitalul din Târgu Jiu şi am vorbit cu o asistentă. Din păcate, nu îi mai ştiu numele. Mi-a spus atunci că mama mea era foarte tânără, că arăta ca mine şi că m-a lăsat în spital. Asta ar însemna că mama care m-a născut ar avea 45-60 de ani. Cred că asistenta încă lucrează în acel spital. O să caut şi o fotografie cu mine de când eram copil", a spus tânăra care vrea să își cunoască originile.

Ana-Maria ştie că înainte să fie adoptată se numea Ana-Maria Popescu. Nu vrea nimic altceva decât să ştie că părinţii ei biologici sunt bine şi să îi cunoască. Nu are resentimente față ei şi nici nu vrea explicații: "Familia care m-a adoptat e bună cu mine. Sunt sigură că nici adevărata mamă şi adevăratul tată nu sunt persoane rele. Cred că au avut problemele lor. Acum vreau să facă parte din povestea mea".

Cel mai probabil, cazul Anei-Maria este printre primele cazuri de adopţie internaţională înregistrate în România. Cine cunoaşte povestea tinerei din Berlin născută la Târgu Jiu poate oferi relaţii pe mai-ul redacţiei Pandurul sau pot lua direct legătura cu Ana-Maria pe pagina ei de facebook, Anny Anix.

Galerie foto



Vizualizări: 24,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: