Consiliul Local a aprobat tariful la stadion, 10.000 de lei pe meci

Consiliul Local Târgu Jiu a  aprobat marţi tarifele de folosire a noului stadion,  taxa  plătită de echipele  care vor  să joace la Târgu Jiu fiind de 10.000 de lei pe fiecare meci disputat pe timp de zi.  Pentru folosirea nocturnei se  mai percepe o taxă de  1000 de lei pe  oră.

Consiliul  Local Târgu Jiu a decis ca echipele care vor dori să joace pe stadionul din Târgu Jiu să plătească o taxă infimă de 10.000 de lei pe eveniment. Primarul Marcel Romanescu a explicat că taxa s-a stabilit  deocamdată pentru a urgenta procedura, dar va urma şi un studiu de  oportunitate, care probabil va detalia costurile suportate de primărie pentru întreţinerea  gazonului şi a arenei: „Pentru echipele care  vor  să folosească  arena sportivă de la Târgu Jiu, Consiliul Local a aprobat plata unei taxe de folosire a stadionului. Sunt două echipe care au trimis solicitări să joace aici, în afara clubului Pandurii Târgu Jiu, şi vorbim aici de solicitarea celor de la FCU Craiova  şi a ACS Viitorul Târgu Jiu, echipe care au spus că doresc să  folosească  această arenă. S-a dat această hotărâre în care este vorba de o taxă de  10.000 de lei  pe care fiecare dintre  echipele care doresc să folosească arena, trebuie să o  plătească municipalităţii, dar până la adoptarea unui studiu de  oportunitate. Am prevăzut şi acest lucru în Hotărârea de  Consiliu Local,  un studiu de  oportunitate, studiu care să facă o analiză mult mai pertinentă asupra valorii taxelor pe care trebuie să le plătească  o echipă care doreşte să folosească stadionul. Dar, cu această hotărâre, am vrut să demarăm odată procedura şi se va impune o taxă de  10.000 de  lei doar pentru folosirea arenei. Dacă vor folosi şi nocturna se mai percepe o taxă de 1000 de  lei  pe oră pentru nocturnă”.   

Taxa impusă nu este deloc una mare având în vedere faptul că, la Cluj,  Pandurii plătea 20.000 de euro  pentru închirierea Cluj Arena, iar la Severin se plătea aproximativ 40.000 de lei pe oră, cam atât cât s-ar percepe la Craiova dacă o altă echipă decât CSU Craiova ar  dori să joace acolo. Cei de  la Craiova au impus  taxe mari, între 37.000  - 74.000 de lei, aşteptându-se că şi cheltuielile vor fi mari.

Primarul Romanescu a mai precizat că este convins că suporterii vor veni la stadion indiferent care echipă va juca pe arena din Târgu Jiu: „Eu sunt convins, cunoscând suporterii gorjeni şi mai ales iubitorii de sport din Târgu Jiu, că aceste echipe, dar mai ales echipa noastră Pandurii Târgu Jiu, dar şi FCU Craiova şi Viitorul Târgu Jiu, vor aduce spectatori la  stadion”. 


Rămâne de văzut totuşi  care vor fi concluziile studiului de oprtunitate şi costurile de întreţinere a stadionului care, în acest moment nu produce nimic. Dacă se va folosi nocturna, este ştiut de la vechea nocturnă a stadionului, că acesta va consuma într-o oră peste 10.000 de lei, iar la un meci disputat în nocturnă acesta trebuie să funcţioneze cel puţin trei ore.

Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: