Petiţie on-line: Nu mai dorim în Târgu Jiu atâtea treceri de pietoni nesemaforizate

Vlad Vanca strânge semnături pentru reducerea numărului de treceri de pietoni nesemaforizate din Târgu-Jiu. Iniţiatorul petiţiei on-line consideră că Târgu Jiu este oraşul cu cea mai mare densitate de treceri de pietoni din România. Acesta a făcut şi o simulare ca să covingă cât mai mulţi şoferi să se alăture demersului.

Până în acest moment, aproximativ 100 de persoane au semnat petiţia on-line pentru reducerea numărului de treceri de pietoni din Târgu Jiu sau măcar înlocuirea lor cu unele semaforizate.

Iniţiatorul petiţiei susţine că a făcut un calcul în mare şi în Târgu Jiu este o trecere de pietoni la 140 de metri. "Chiar dacă orașul Târgu Jiu este mic, unde în general mai mult se stă și se așteaptă decât să se meargă, cu o infrastructură veche ce nu permite trotuare mai largi sau străzi fără mașini parcate, el bate cu siguranță la nivel național alte orașe la densitatea trecerilor de pietoni/km. Au fost create zeci de treceri pe orice straduță, în apropierea oricărei intersecții, pentru ca lumea să se poată deplasa liberă și nestingherită, fără a se asigura, cu telefonul în mână, complet absenți la ce este în jurul lor sau adoptând mersul melcului, în ideea ca ei, pietonii, să nu fie stresați! Dacă Bucureștiul ar avea atâtea treceri/km, atunci ar fi cu siguranță un oras blocat", consideră Vlad Vanca.

Vlad Vanca a făcut şi o simulare pentru a susţine ce spune, dar şi pentru a convinge cât mai multă lume să semneze petiţia. "Să dăm doar un mic exemplu care îmi vine în minte acum, pentru o arteră pricipală a orașului din care o parte este bulevard. Plecăm din fața Liceului Tudor Vladimirescu către Shopping City Târgu-Jiu pe ruta gării. Exact 2,4 km (a se vedea harta cu distanțe rutiere) cu 17 treceri de pietoni. Deci, la o simpla socoteală.... cam o trecere la 141 de metri în medie. Mai mult chiar, nici una din aceste treceri nu este semaforizată. Degeaba vor fi puse dacă se va merge din semafor in semafor".

Semnăturile vor ajunge pe masa autorităţilor locale. "Sunt necesare cât mai multe semnături pe petiție pentru a o putea depune pe masa autorităților locale ce au competențe în acest sens (Poliția Municipiului Târgu-Jiu, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Consiliului Local al Municipiului Târgu-Jiu), în ideea că se va întreprinde pâna la urmă ceva-ceva", a mai spus Vlad Vanca pe pagina de facebook.

Vizualizări: 1,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: