O vară fără petreceri în localitățile din Gorj

Vara aceasta se anunță a fi una destul de secetoasă din punct de vedere al evenimentelor organizate la nivelul localităților din Gorj. Dacă unii primari încă mai speră că vor putea marca zilele comunelor, sunt edili care deja au cheltuit banii alocați acestor activități sau se bucură că-i pot folosi în alte scopuri.

Gorjenii din mai toate localitățile județului s-au obișnuit să aibă parte anual de evenimente artistice organizate de autorități pentru zilele comunelor sau orașelor. Petrecerile erau organizate în timpul verii și țineau câteva zile, timp în care aveau loc tot felul de târguri, evenimente culturale sau religioase, dar și concerte de muzică ușoară sau populară.

Orașul Turceni era până anul acesta printre localitățile fruntașe ale Gorjului în ceea ce privește organizarea acestor evenimente care adunau mii de oameni. ”În primul rând nu cred că mai este legal să organizăm acest gen de evenimente și riscăm foarte mult. În plus de asta, noi am direcționat banii prevăzuți pentru organizarea zilelor orașului către lupta împotriva coronavirusului, pentru că a fost ceva neprevăzut și am cheltuit foarte mult. Deci pot spună că banii pentru zilele orașului s-au cheltuit deja, așa că nu se va organiza nimic anul acesta”, a precizat primarul din Turceni, Cristina Cilibiu.

Primarul din comuna Stejari se bucură că sunt interzise aceste manifestări publice, pentru că în felul acesta face economii la bugetul local. ”Noi aveam evenimentele pe 20 iulie, dar dacă nunțile sunt anulate mi se pare normal și firesc să fie anulate și aceste manifestări. O să facem economii la buget, pentru că noi cheltuiam în jur de 60.000 de lei, pentru că sărbătoarea ținea trei zile și aveam tot felul de spectacole, nu doar de muzică populară. Acum o să păstrăm banii pentru zile negre”, a precizat primarul Robert Păiuși.

Sunt și primari care nici nu au prins bani în bugetul de anul acesta pentru petrecerile publice. ”Noi sărbătoream zilele comunei în ultimul week-end din iunie. Anul acesta nici nu am prevăzut bani din buget pentru acest capitol, pentru că atunci când am lucrat la buget a început nebunia coronavirusului. Dacă ne dă totuși voie să organizăm ceva, poate facem o rectificare bugetară, deși sunt sigur că nu va fi nevoie”, a precizat Liviu Cotojman.

Și în comunele unde se organizau festivaluri cu susținerea Consiliului Județean, acesta în mod sigur nu se vor ține. ”Nu-și mai au rostul aceste sărbători din comune cu aceste restricții. Noi aveam și un festival de muzică populară susținut financiar de Consiliul Județean și am fost anunțați că sumele pentru aceste evenimente au fost realocate la sănătate”, a precizat primarul din Bolboși, Gheorghe Bilea.

Vizualizări: 2,606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: