Gorjenii au primit Paști de la voluntari

Preoții din Gorj au împărțit, sâmbătă, Sfintele Paști în toate casele. Alături de voluntari, cu măști, mănuși și coșul cu Sfintele Paști, preoții au lăsat anafura la fiecare poartă. În noaptea de Înviere, la fel va fi împărțită și Lumina Sfântă.

În Târgu Jiu, preoții au bătut la fiecare ușă și le-au oferit credincioșilor Sfintele Paști. Fiecare preot a fost însoțit de câțiva voluntari pentru a duce misiunea la bun sfârșit. Fără să aibă contact cu oamenii, în satele din Gorj, preoții au lăsat anafura la poarta localnicilor.

„Preoții parohiei noastre alături de voluntari, au împărțit Sfintele Paști credincioșilor aflați la domiciliu între intervalul de timp anunțat. Vă dorim sărbători fericite tuturor, pace, liniște și multă sănătate!”, a fost mesajul preoților de la Biserica Sfânta Treime din Târgu Jiu.

În acest an, Paștele este cum nu a mai fost. Pentru că oamenii nu mai pot merge la biserică din cauza pandemiei de coronavirus, preoții au adus acasă pâinea sfințită mult mai devreme decât obișnuiau enoriașii să primească. „Am terminat de distribuit Sfintele Paști. Am avut o echipă minunată de voluntari căreia îi mulțumesc din inimă (Popescu Sorin, Claudiu Fiu ,Moangher Adina, Roibu Alexandru și Claudia Alexandru). Oamenii au fost receptivi, ne-au primit cu multă bucurie și mi-au mărturisit ca de-abea așteaptă sa se reîntâlnească cu Hristos în Sfânta Biserică”, a fost mărturisirea părintelui Adrian Porei.

La fel, Lumina Sfântă va fi dusă tot la poarta credincioșilor, unde preoții și voluntarii vor lăsa candele. La blocuri, candela va fi adusă la fiecare scară și, de acolo, toți locatarii vor lua lumină.

Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: