Oase zidite sub cada din baie. „Se plângea că vine noaptea ceva şi o strânge de gât”

Descoperire demnă de un film horror la Bîlteni, făcută într-o garsonieră cumpărată de curând de un localnic. Gorjeanul a găsit cu ocazia renovării locuinţei mai multe oase zidite sub cada de la baie. Locatarii blocului şi-au adus aminte cu această ocazie că fosta proprietară se plângea mereu că e bântuită de strigoi, dar nimeni nu o lua în calcul.

Răzvan Voicu a revenit primăvara aceasta acasă, după ce a muncit în Italia în construcţii şi primul lucru pe care l-a făcut a fost să îşi cumpere două garsoniere la parterul unui bloc pentru a le uni şi a-şi face un apartament. De miercuri a început munca de renovare la una dintre ele, dar după câteva lovituri de baros aplicate zidului ridicat la cada din baie, bărbatul şi încă un prieten care îl ajuta la muncă s-au oprit din treabă şi nu au mai reluat-o probabil nici azi.

„Cada era prinsă într-un zid de cărămidă  pe care l-am spart pentru că voiam să dau afară totul şi să pun o cabină de duş. În colţul băii, între perete şi cadă, am dat însă peste fragmente de os. Nici nu am crezut prima dată că sunt oase, am gândit că sunt bucăţi de fier vechi şi îl chemasem pe prietenul acesta cu care lucram să vină să le ia şi să le ducă la un centru de colectare. În locul unde era chiuveta şi e acum o gaură ce duce la subsol era o bucată mai mare de os. Soţia mea a apucat să o ia în mână şi tot aşa a crezut că e fier vechi, dar când i-am spus că sunt bucăţi de oase, poate chiar de om, i-a dat drumul şi a căzut prin gaură. A fost ceva şocant, vă daţi seama, pentru că noi vroiam să radem pereţii, să scoatem cada veche afară şi să ne continuăm treaba, dar numai asta nu facem de atunci”, povesteşte proprietarul.

Bărbatul a chemat repede mai mulţi vecini pentru a discuta cu ei despre descoperirea făcută, oamenilor din bloc nevenindu-le să creadă că în acel loc se puteau afla oase. Mai mult, Răzvan Voicu a anunţat autorităţile, iar după primele cercetări, indiciile duceau spre un posibil cadavru al unui copilaş, vechimea oaselor părând a fi de vreo 30 de ani. „Au strâns domnii de la Poliţie o mână de oase pe care le-au aşezat la intrarea în hol, în dreptul uşii de la intrare. Erau fragmente de diferite dimensiuni, oase, coaste, inele de coloană şi le-au aşezat în aşa fel încât părea că se formează un schelet. Eu am mai găsit şi bucăţi de pânză, ce puteau fi de la o haină sau o cămaşă, de culoare rozalie, dar era trecută de timp”, a mai povestit proprietarul.

Amintirile sinistre ale localnicilor

Vestea descoperirii oaselor a făcut repede înconjurul localităţii şi nu numai, dar primii care au comentat despre acest subiect au fost vecinii din bloc. Oamenii, mai ales cei în vârstă, spun că fosta proprietară a garsonierei, moartă anul trecut, li s-a plâns o bună bucată de timp de faptul că ar avea fantome noaptea în casă, dar nimeni nu a luat-o în considerare. Femeia era în vârstă şi locatarii credeau că nu e în toate facultăţile mintale. „Venea aici în faţa blocului şi se plângea că are vedenii, că vine noaptea ceva şi o strânge de gât. Nu vorbea doar de un copil, spunea despre doi sau mai mulţi, dar oricum era speriată rău de fiecare dată când vorbea despre asta. Oamenii nu o prea luau în seamă că era bătrână şi zicea că e dereglată la cap că, na, de la o vârstă încolo ştiţi cum e, nu mai judeci ca în tinereţe”, a spus o locatară, vorbele sale fiind confirmate de o altă femeie din bloc.

„Se plângea mereu de vedenii şi că venea un copil noaptea în somn s-o strângă de gât. Normal că n-avea cine s-o creadă, că nu e de crezut aşa ceva. Acum când am auzit de oase, m-am şi gândit la ea. M-am speriat şi am fugit, nici nu m-am dus să mă uit”, a spus o altă locatară.

Vrea să doneze garsoniera

Lucrurile ar putea fi lămurite de o anchetă a poliţiştilor, IPJ Gorj făcând cercetări împreună cu un medic legist pentru a stabili în primul rând originea oaselor. Acestea vor fi duse la laborator şi expertizate antropologic şi de abia atunci se va putea stabili dacă sunt sau nu de origine umană. Primele impresii ale specialiştilor, exprimate în urma examinării vizuale a fragmentelor osoase şi nu în mod oficial, arată că acestea ar putea fi totuşi de origine animală.

Chiar şi aşa, e greu de explicat ce au căutat în tot acest timp zidite în baia garsonierei din Bîlteni, garsonieră pe care acum proprietarul se gândeşte să o doneze unui sărman din comună. Costul de achiziţie al acesteia a fost de 10.000 de lei, bani de care omul e gata să se lipsească, numai să ştie că stă într-un loc ferit de duhurile rele.

Galerie foto


Vizualizări: 10,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: