Oferta educaţională a Liceului Teologic din Târgu Jiu

Trei clase de a IX-a sunt disponibile pentru absolvenţii de gimnaziu care vor decide să urmeze cursurile liceale la Liceul Teologic din Târgu Jiu. În anul şcolar 2015-2016 vor funcţiona două clase pe specializarea Filologie, profil uman, şi o clasă pe specializarea Patrimoniu Cultural, profil vocaţional. Conducerea unităţii şcolare oferă beneficii pentru absolvenţii de gimnaziu din afara localităţii care vor accede la acest liceu cu cele mai mari note. Cinci dintre aceştia vor beneficia de gratuitate la căminul internat al Liceului Teologic.

Liceul Teologic din Târgu Jiu este printre unităţile de învăţământ fruntaşe la nivel de judeţ în ceea ce priveşte promovabilitatea examenului de bacalaureat, asta graţie actului educaţional de calitate desfăşurat de cadrele didactice din unitate. De altfel, mulţi dintre absolvenţii specializării filologie, după ce au finalizat şi studiile universitare, au devenit dascăli iar în prezent predau la şcoli din judeţul Gorj, unii chiar la Liceul Teologic. Directorul adjunct al liceului, Gheorghe Benegui, a spus de ce absolvenţii de gimnaziu ar trebui să urmeze cursurile liceale la Liceul Teologic. „În ultimii ani suntem între primele 4-5 licee din judeţul Gorj în ceea ce priveşte promovabilitatea la Evaluarea Naţională şi la examenele de Bacalaureat. Prin seriozitatea colegilor, prin dăruirea şi munca depusă, elevii, la absolvire, vor avea o pregătire foarte bine întemeiată. Liceul nostru dispune de un cămin internat, care este printre cele mai moderne din judeţul Gorj. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie, cu grup sanitar propriu, cu mobilier nou, condiţii pe care multe licee şi le-ar dori şi nu le pot avea. Cazarea este doar 70 de lei pe lună. Copiii pot să mănânce, la preţuri accesibile, la un restaurant din apropierea liceului, cu care am încheiat o convenţie. Un program pe care îl derulăm cu Centrul Maternal oferă posibilitatea la 20 de elevi să beneficieze de două mese gratuite pe zi, în funcţie de anchetele sociale. Primii cinci copii admişi la liceul nostru, cu mediile cele mai mari, vor beneficia de un loc gratuit în căminul internat”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu.   

Absolvenţii Liceului Teologic, care urmează specializarea Patrimoniu Cultural, au posibilitatea să găsească un loc de muncă cu uşurinţă. Certificatul de atestare profesională dobândit de absolvenţi la încheierea studiilor este suficient pentru a putea lucra ca pictor, calificare foarte solicitată pe piaţa muncii.

În anul şcolar 2015-2016 vor funcţiona două clase de a IX-a de Filologie, cu un număr total de 58 de locuri, şi o clasă pe specializarea Patrimoniu Cultural, pentru care sunt disponibile 29 de locuri. 

Locuri disponibile şi la clasa pregătitoare

Părinţii care încă nu s-au hotărât unde să-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare pot opta pentru unul dintre cele 10 locuri disponibile de la Liceul Teologic. În anul şcolar 2015-2016 vor funcţiona două clase 0. Faţă de alte unităţi şcolare, Liceul Teologic dă posibilitatea celor mici să beneficieze şi de programul After School, astfel elevii vor fi supravegheaţi de cadrele didactice de la primele ore ale dimineţii până spre seară. „La clasa pregătitoare, din cele 50 de locuri mai sunt 10 disponibile. Copiilor de la clasa pregătitoare le oferim programul de After School care costă cel mult 80 de lei pe lună, adică 4 lei pe zi. Programul începe de la ora 6, copiii sunt primiţi la grădiniţa noastră cu program prelungit, la ora 8.30 sunt aduşi la cursuri de către doamnele învăţătoare. După încheierea cursurilor, copiii vor fi duşi înapoi la grădiniţă unde vor mânca şi vor desfăşura activităţi, dar şi temele. Părinţii pot să-i ia până la orele 18”, a mai spus directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu, Gheorghe Benegui.

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: