Opt sute de angajaţi de la Ţicleni, preluaţi de o societate din Luxemburg

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Expert Petroleum SPV SARL Luxemburg a preluat Petrofac Solutions & Facilities Support SRL România, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis miercuri. Ca atare, cei 800 de angajaţi de la Petrofac din Ţicleni vor lucra pentru societatea din Luxemburg. Potrivit primarului Radu Constantin, preluarea se va face până la sfârşitul acestei lunii. Edilul local speră să colaboreze cu reprezentanţii acestei societăţii la fel de bine cum a colaborat cu cei de la Petrofac.

„Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia”, se arată în comunicatul de presă. În momentul de faţă, cei 800 de angajaţi de la Petrofac Ţicleni îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale. Potrivit autorităţilor locale, societatea din Luxemburg nu va face disponibilizări. „Din câte am înţeles vor fi preluaţi toţi angajaţii, nu se umblă la schema de personal. În momentul de faţă, se lucrează normal, preluarea se va face din mers. Până la sfârşitul lunii, Expert Petroleum va prelua, cu totul, activitatea Petrofac. Această societate are deja un punct de lucru la Timişoara, va mai rămâne un punct de lucru la Ţicleni, iar birourile vor fi la Bucureşti”, a declarat Radu Constantin, primarul de la Ţicleni. Edilul local spune că vreo 40 de persoane din cadrul Petrofac Ţicleni au părăsit compania. „Mai sunt circa 800 de angajaţi, nu s-a umblat la personal, au plecat doar cei care au cerut ordonanţa, cine a fost în prag de pensionare. Din câte ştiu eu, au plecat cam 40 de persoane cu plăţi compensatorii, oamenii încasând câte o jumătate de miliard fiecare”, a mai precizat Radu Constantin.

Speră într-o colaborare bună

Autorităţile locale de la Ţicleni speră să colaboreze bine cu reprezentanţii Expert Petroleum. Potrivit primarului Radu Constantin, primele discuţii vor avea loc la începutul lunii viitoare. „Aşteptăm ca după ce preia angajaţii, cei de la Expert Petroleum să vină să stea de vorbă şi cu noi. Ne dorim să colaborăm tot cum am colaborat şi cu Petrofac, cu dumnealor am avut o colaborare foarte, foarte bună”, a declarat Radu Constantin. La nivelul oraşului Ţicleni, Petrofac a sponsorizat foarte multe investiţii şi concursuri. „Anual, ne acordau o sponsorizare de 50.000 de euro pe care îi foloseam la reabilitarea şcolilor, la diferite concursuri de karate, dansuri, etc. Ne-au prins foarte bine banii ce au venit de la Petrofac.   Ne-au ajutat şi cu voluntariatul la şcoli, au făcut instalaţia electrică la căminul de la liceu şi multe alte chestiuni de acest gen”, a precizat primarul de la Ţicleni.

ACTIVITATE

Potrivit comunicatului de presă, Expert Petroleum SPV SARL, ce are ca principală activitate „servicii anexe extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale”, este membru al grupului internaţional GMS Holdings, prezent în România prin Expert Petroleum SRL.

Vizualizări: 5,804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: