Opt ţări participă la Festivalul Internaţional de Folclor

Municipiul Târgu Jiu va găzdui şi în acest an Festivalul Internaţional de Folclor, aflat deja la cea de-a XV-a ediţie. Nu mai puţin de opt ţări participă la cel mai mare festival folcloric din Gorj, aşa că autorităţile judeţene le-au pregătit oaspeţilor vizite la Rânca şi pe Transalpina pentru a promova turismul din zona noastră.

Festivalul Internaţional de Folclor începe luni, 21 august, de la ora 19.00, cu prezentarea formaţiilor de dans şi microrecitaluri ale acestora. Ansamblurile din ţările participante vor putea fi vizionate abia de marţi pe scena esplanadei din Târgu Jiu, în toată splendoarea lor. Astfel, marţi va urca pe scenă Germania, Bulgaria, Moldova şi Serbia, iar în final Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă. Tot marţi, ansamblurile din Grecia, Polonia, Turcia şi Ungaria vor merge pe Transalpina şi vor lua masa la Rânca, anunţă directorul festivalului, Gheorghe Porumbel. Miercuri, ansamblurile care au mers pe Transalpina vor urca pe scenă, iar în încheierea spectacolului îşi va da concursul Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”.

Ce buget are festivalul

Joi, 24 august, de la ora 19.00, are loc festivitatea de închidere a festivalului, pe esplanada amfiteatrului, întreg evenimentul luând sfârşit vineri cu o seară românească susţinută de Ansamblul „Maria Lătăreţu” şi Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”, pe Insuliţa Jiului. „Ceea ce am gândit în plus anul acesta, faţă de ediţiile anterioare, este posibilitatea de a le oferi tuturor celor prezenţi în festival, deopotrivă cei implicaţi în spectacol, să vadă ceea ce se întâmplă pe scenă, să vadă şi ei la rândul lor spectacolul celorlalte ţări şi de ce nu, spectacolele noastre, ceea ce avem noi”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Festivalului Internaţional de Folclor.

Bugetul alocat de Consiliul Judeţean Gorj pentru transportul, cazarea şi masa invitaţilor din cele opt ţări participante este undeva la 200.000 de lei, anunţă organizatorii. Şi în acest an, prezentatoarea Festivalului Internaţional de Folclor este Codruţa Florescu, soţia prefectului Ciprian Florescu.

Vizualizări: 499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: