Oraș din Gorj, împodobit de voluntari

O inițiativă demnă de toate laudele au avut tinerii din orașul Novaci. Fac voluntariat să decoreze orașul de sărbători și autoritățile invită și alți novăceni să se implice. 

Campania de anul acesta se numește Novaci, orașul magic. Vor fi organizate, de săptămâna viitoare, și Atelierele lui Moș Crăciun.

"Participarea la Atelierele lui Moș Crăciun este condiționată doar de dorința solicitantului de a se implica. Sunt bine primite atât persoanele creative, cât si cele harnice, din Novaci sau cu origini novăcene.  Coordonatorii proiectului au transmis că este nevoie de persoane care știu să folosească un ferăstrău, o bormașină, o pensulă, foarfecă, un ciocan, clește sau patent. Sugestiile dumneavoastră pot fi transmise direct, telefonic sau online, coordonatoarei voluntarilor novăceni, prof. Elena Basarabă", anunță autoritățile.

Atelierele lui Moș Crăciun se vor deschide luni. "Pentru imaginea orașului nostru contează fiecare sugestie, gând sau faptă care vine în folosul proiectului.  Dorim să realizăm lucruri frumoase, interesante, de bun gust, simple, doar din materiale naturale, rod al minții creatoare a celor care doresc să dea frâu liber propriei imaginații. Dorința noastră este aceea de a nu ne depărta de specificul local, de tradiții, de simplitatea existenței noastre, de a omite  tot ce ține de kitsch, fast  și opulență. Îi așteptăm în proiect pe toți tinerii și adulții care doresc să își pună amprenta asupra imaginii orașului de sărbători! Mulțumim voluntarilor care au comandat instalații solare și pe această cale aș dori să se știe că anul acesta dorim să folosim lumini de culoare alb-cald. Aceste lumini, de care avem mare nevoie, reprezintă singura prezență "din afară", acceptată”, anunță Elena Basarabă.

Galerie foto

Vizualizări: 2,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: