Orașul Novaci, înfrățit cu o localitate din Franța

Un document de înfrățire a orașului Novaci, județul Gorj, și localitatea Mayenne din Franța a fost semnat luni, 6 mai, de primarii celor două localități. Evenimentul prin care cei doi edili au parafat această înfrățire a avut loc în localitatea franceză. Între oraşul Novaci şi localitatea franceză Mayenne există legături mai vechi. Primarul Dumitru Leuştean a vizitat localitatea franceză în mai multe rânduri, iar între liceul novăcean şi cel din această localitate există o colaborare strânsă.

An de an au loc schimburi de experienţă între cele două unităţi de învăţământ. Autoritățile locale novăcene nu exclud posibilitatea ca, în viitor, în baza acestei înfrățiri, investitorii francezi să dezvolte afaceri în orașul de sub munte. ”Am venit în Franța pentru a semna această înfrățire. Este vorba de o perioadă de câțiva ani de relații de colaborare, de schimburi de idei, de experiență și acum vrem să punem în practică o serie de chestiuni pe care ni le-am propus. Pe cultură, pe învățământ, sănătate, sport, activități care să ajute mult tineretul”, a declarat Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci.

Și primarul localității Mayenne, Michel Angot, a fost prezent la Novaci. În 2018, edilul francez a luat parte la manifestările organizate pe plan local de Ziua Naţională a României.

Galerie foto


Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: