Ordonanţa lui Chivu, ţinută în sertar

Instituţia Prefectului nu a fost citată în dosarul prin care fostul viceprimar din Rovinari, Laurenţiu Chivu, a cerut ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea ordinului de încetare a mandatului. Ordonanţa preşedinţială se judecă în regim de urgenţă, dar nu şi în cazul lui Chivu.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, instituţia este chemată în judecată doar printr-o cerere formulată în contencios administrativ. „Domnul Chivu s-a adresat instanţei, nu printr-o cerere de ordonanţă preşedinţială, ci printr-o cerere formulată în temeiul legii contenciosului administrativ 554/2004, solicitând instanţei pe de o parte să suspende ordinul emis de Instituţia Prefectului şi pe de altă parte să-l anuleze. Instanţa n-a dat termen de soluţionare, ne-a comunicat cererea de chemare în judecată, cu drept de-a răspunde la cerere prin întâmpinare în maxim 10 zile de la comunicare. În zilele următoare, noi vom face întâmpinarea”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului. Acesta crede că procesul va fi unul de durată. „După ce vom răspunde prin întâmpinare, i se va comunica domnului Chivu răspunsul nostru, instanţa îi va da termen să răspundă la întâmpinarea noastră, iar abia apoi se va da un termen, undeva peste 3-4 săptămâni. Nici vorbă să se judece în procedură de urgenţă. După părerea mea, nu este un litigiu care se va termina foarte repede”.

Chivu a postat pe facebook dovada că a cerut ordonanţă preşedinţială, dar în acel proces Prefectura nici măcar nu a fost citată. „În dosarul 5709, care vizează ordonanţa preşedinţială, Instituţia Prefectului nu a fost citată, nu ni s-a transmis nici un fel de act de procedură ”, a precizat Liviu Diaconescu. Potrivit certificatului de grefă postat de Chivu pe Facebook, cererea de ordonanţă preşedinţială a fost înregistrată în data de 7 septembrie, iar potrivit legii ar fi trebuit dată o decizie în cel mult o săptămână.

facsimil_chivu

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: