Atacuri dure între liberali. Miza: Primăria Drăguţeşti!

Scandalul dintre fostul primar, Vasile Moşoiu, şi vicele cu atribuţii de primar, Irinel Ungureanu, este abia la început. Moşoiu l-a acuzat ieri la un post de radio local pe vicele Ungureanu că este incompatibil şi că este un om lipsit de caracter. ”Eu nu sunt o unealtă pe care să o direcţioneze el cum vrea”, i-a răspuns vicele Ungureanu fostului primar. Pe măsură ce scandalul continuă, ies la iveală lucruri nebănuite pentru cetăţenii din Drăguţeşti.

Vasile Moşoiu, fostul primar din comuna Drăguţeşti, a spus ieri că Irinel Ungureanu a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate şi că din acest motiv nu poate aspira la funcţia de primar. ”Eu tot ce am făcut a fost să am o discuţie cu cei doi copreşedinţi de partid şi le-am spus că situaţia mea este incertă, având condamnare cu suspendare, actualul viceprimar a primit de la ANI că este incompatibil, deci trebuie să găsim o soluţie pentru bunul mers al comunei. Nu ştiu pentru ce este incompatibil, nu m-a interesat, pentru că nu sunt eu organul de cercetare. Niciodată nu a fost vorba de schimbare a lui din funcţia de viceprimar. Cei de la centru vor decide dacă merg în continuare pe mâna lui Ungureanu sau aleg una din cele trei variante propuse, într-adevăr, de mine”, a spus Vasile Moşoiu, fostul primar.

Se consideră superior unui post de consilier

Cât despre informaţia că se vrea consilierul personal al noului primar, Moşoiu a spus că sunt aberaţii şi că el nu va fi niciodată consilier în primăria Drăguţeşti. ”Aş fi pus într-o situaţie penibilă, eu primar trei ani, să vin acum consilierul lui X sau lui Y, eu nu pot fi consilierul lui X sau Y pentru că mă consider deasupra lor”, a spus Moşoiu.

Răspunsul viceprimarului Irinel Ungureanu a fost pe măsura acuzaţiilor. ”Nu cunosc nimic, ştiu că am o sesizare la ANI, mi-a venit o adresă, dar nu mi s-a dat o decizie în sensul acesta. Eu, în 2012, am fost administrator la firma familiei, o societate comercială care nu a fost niciodată pe profit. Între timp am închis firma, asta e, dacă mă găsesc incompatibil, mă găsesc şi gata. Pe mine nu m-a interesat niciodată să vin la conducerea primăriei, aşa a fost întâmplarea, nu sunt eu de vină că a greşit domnul primar Moşoiu. Firma se numea SC Virgis Iris SRL, eu în 2012 am fost ales viceprimar şi la câteva luni m-am retras din funcţia de administrator. Nu m-am gândit niciodată că se va ajunge la aşa ceva, eu am fost aproape de domnul primar, dar acum să-mi direcţioneze el ce să fac nu pot să accept”, a spus Irinel Ungureanu, vicele cu atribuţii de primar de la Drăguţeşti.

mosoiu

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: